Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

​Lufthansa vil outsource langrute-flyvninger

Lufthansa vil outsource driften af 14 langdistancefly for at holde omkostningerne i selskabets nye langdistance-lavprisselskab nede på trods af modstand fra piloterne.

Lufthansa-koncernens ledelse er stærkt opsat på, at den planlagte etablering af et nyt selskab, der skal gennemføre langdistanceflyvninger til lavpris, bliver en succes. Så opsat at selskabet ifølge den tyske avis Der Spiegel er parat til at lade et schweizisk selskab overtage driften af 14 Airbus A340-langdistancefly, som skal være rygraden i det nye selskabs produktion.

Det er det schweiziske flyselskab Privat Air, der ifølge Der Spiegel er udset til at skulle stå for opgaven.Outsourcingen af produktionen til Privat Air skal være med til at holde produktionsomkostningerne nede.

Lufthansa er begyndt at se på muligheden for at lade Privat Air stå for operationen efter at det ikke er lykkedes at komme overens med sine egne piloter om nye løn- og arbejdsvilkår, der ville være med til at få omkostningerne ned på det niveau, som Lufthansa mener er nødvendigt for at kunne tilbyde et konkurrencedygtigt produkt. En stribe af pilotstrejker i august og september er tilsyneladende årsagen til at Lufthansa nu tænker i andre baner.

Lufthansa pønser således ifølge Der Spiegel på, at tvinge sine egne piloter til at søge ansættelse i Privat Air på dårligere arbejdsvilkår end piloterne har i dag, hvis de fortsat ønsker at arbejde ombord på de 14 Airbus A340-fly.

Las Vegas og Mauritius
Lufthansa har tidligere luftet planer om at det nye lavprisselskab skulle have base i Køln. Las Vegas og Mauritius kunne meget vel være blandt de første destinationer, hvis selskabet kommer i luften i efteråret 2015, som det er planen på nuværende tidspunkt. Lufthansa har endnu ikke navngivet det nye selskab. Men der spekuleres i om ikke navnet bliver Worldwings” eller noget i den retning. Det vil nemlig ligge godt i tråd med Lufthansas to eksisterende lavprisdatterselskaber Eurowings og Germanwings.