Airbus A340-600 fra Lufthansa.

11 passagerer kvæstet af turbulens på Lufthansa-fly

Et Lufthansa-fly på vej fra Charlotte i USA til München måtte søndag returnere til Boston, da 11 passagerer og besætningsmedlemmer var blevet kvæstet på grund af kraftig turbulens ca. 370 kilometer nord for Gander i Canada.

Mange rejsevante flypassagerer vælger altid at have sikkerhedsbæltet fastspændt under hele flyveturen. Det kan der nemlig være en god grund til, hvis man ønsker at sikre sig mod skader forårsaget af pludselig turbulens.

Det måtte besætning og passagerer ombord på Lufthansa flight nummer 429 sande, da de søndag den 2. oktober var undervejs fra Charlotte i North Carolina med kurs mod München i Tyskland.

Det store Airbus A340-600 flymed 245 passagerer og 18 besætningsmedlemmer ombord befandt sig i en flyvehøjde på 11.300 meter, da man mødte kraftig turbulens cirka 370 kilometer nord for Gander i Canada.

Den kraftige turbulens kvæstede 11 mennesker ombord på flyet, hvilket fik kaptajnen til at tage beslutning om at vende om og sætte kursen mod Boston, hvor man landede2 timer og 40 minutter senere.

Efter knapt to timer på landjorden, hvor de tilskadekomne blev behandlet, forsatte Lufthansa-flyet atter rejsen mod München. Her ankom passagererne med 5 timers forsinkelse. Der foreligger ikke præcise informationer om, hvilke skader besætningsmedlemmer og passagerer blev udsat for.

Søndag måtte Boston Airportsamtidigtage imod et Airbus A320-200 fly fra Jetblue, derhavde væretundervejs fra San Juan i Puerto Rico. Her var der 130 passagerer og 5 besætningsmedlemmer ombord på flyet, der varfløjet ind i en særdeles kraftig turbulens med op- og nedgående luftstrømme. Turbulensen varede i cirka 5 minutter og betød skader på i alt 7 passagerer og besætningsmedlemmer.

Seks passagerer fik skader på hoved, nakke og ryg, mens en passagerer fik en skoldningsskade.

De to turbulens-ramte fly ankom til Boston Airport indenfor et interval på90 minutter.