Trappetårnet i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

12.000 passagerer om dagen

Billund Lufthavn har haft det travleste sommetrafikprogram nogensinde. Næsten 2,6 millioner passagerer rejste gennem lufthavnen, og ny årsrekord venter forude.

Flyselskabernes sommertrafikprogram er en syv måneder lang periode, der groft sagt løber fra 1. april til den 31. oktober. Det er nemlig den sidste søndag i marts, at sommertrafikprogrammet træder i kraft, mens den sidste weekend i oktober markerer afslutningen af den travle sæson.

Travlhed har der også været i Billund Lufthavn, der trafikmæssigt har haft den største sommer nogensinde. Ikke færre end 2,57 millioner passagerer har benyttet lufthavnen i de syv måneder, og det er 160.000 flere end samme periode året før, hvilket repræsenterer en vækst på 6,7 procent. Dermed har der i gennemsnit været 12.000 passagerer gennem lufthavnen hver eneste dag i sommertrafikprogrammet.

Trafiktallene for oktober er netop offentliggjort, og her var der 356.151 passagerer, der rejste gennem lufthavnsterminalen i Billund i den sidste måned af sommertrafikprogrammet. Det var 5,6 procent flere end samme måned sidste år.

Nærmer sig 3,7 millioner
Dermed er der udsigt til, at Billund Lufthavn sætter endnu en passagerrekord. Sidste år benyttede 3.506.209 passagerer Danmarks næststørste lufthavn, og hvis der ikke sker uforudsete ting, kan passagertallet nå op i nærheden af 3,7 millioner.

“Det har været den travleste sommer nogensinde. Der har også været stor efterspørgsel på flere af sommerruterne, hvor flere af dem bliver ført ind i vinterprogrammet for første gang. Derudover har vi også en masse interessante nye ruter, som vi glæder os til at få skudt i gang. Så vi forventer et rigtig godt vinterhalvår med vækst,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Ved vintertrafikprogrammets start er der åbnet nye ruter til Dublin med Ryanair og Las Palmas med Norwegian. En uge før juleaften lander Ryanair-datterselskabet Lauda for første gang i Billund Lufthavn, når selskabet etablerer sig med to ugentlige afgange til Wien, der i forvejen betjenes af det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air.

Den 4. januar 2020 bliver det endvidere muligt at flyve to gange ugentligt med Norwegian til Salzburg.

 

Relaterede artikler:

Billund: Vi går efter fire millioner passagerer i 2020

Vækst og tilbagegang i jyske lufthavne

Regionale ruter driver væksten i Billund Lufthavn