Lufthavnsdirektør i Billund lufthavn Jan Hessellund. (Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Regionale ruter driver væksten i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn havde i juni 7,6 procent flere passagerer end i samme måned sidste år. Det er især de regionale ruter, der trækker væksten.

Billund Lufthavn fortsætter fremgangen og fik i juni i alt 374.581 passagerer, hvilket svarer til en vækst på 7,6 procent i forhold til samme måned sidste år.

Ser man på første halvår som helhed, har den vestdanske lufthavn haft en vækst i antallet af passagerer på 5,3 procent i forhold til samme periode året før.

Fremgangen i juni var fordelt på alle typer passagerer og destinationer, men lige som i maj var det de regionale ruter, der var den helt store vækstgenerator i Billund.

19 procent flere passagerer på regionale ruter
Hver tredje passagerer i lufthavnen benyttede en af de næsten 30 ruter, der forbinder Billund direkte til blandt andet nordiske, britiske og centraleuropæiske storbyer. Væksten skabes af nye ruter og flere afgange til eksempelvis Wien, Kiev, Iasi, Manchester, Bergen, Stord og Edinburgh.

”I juni havde lufthavnens regionale ruter 19 procent flere passagerer og dermed fortsatte den positive trend, vi har set igennem foråret,” siger lufthavnens administrerende direktør, Jan Hessellund.

Lufthavnsdirektøren understreger, at ruterne ud over at give jyder og fynboer rejsemuligheder også skaber øget turisme i Vestdanmark. Undersøgelser viser, at 40 procent af de passagerer, der benytter de regionale ruter til Billund, er udenlandske passagerer.

”De nye regionale ruter er blandt andet årsag til, at man på vestdanske overnatningssteder, attraktioner og butikker lige nu møder flere britiske, polske og østrigske turister,” siger Jan Hessellund.

Atter fremgang for chartertrafikken
Mens Billund Lufthavn i maj måtte notere et fald i ferie- og chartersegmentet på fem procent, lykkedes det i juni atter lufthavnen at få vækst i dette segment.

Antallet af passagerer, der er startede deres ferie i Billund Lufthavn steg i juni med cirka to procent i forhold til samme måned året før.

”Her på dørtrinet til ferie- og højsæsonen er det dejligt at se, at antallet af feriegæster stiger. Nye destinationer som Albanien og Karpathos i Grækenland samt generel vækst til Tunesien og Tyrkiet sikrer denne vækst,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Ferie- og chartertrafik under pres i Billund Lufthavn

Påskeeffekt og nye ruter sikrer rekord i Billund

Sen påske årsag til passagertilbagegang i Billund