Airbus A330-200 flyet fra Turkish Airlines under en tidligere landing i Zürich. (Foto: Alec Wilson | CC 2.0)

16-årig dreng overlever flyvning gemt i hjulbrønd

En 16-årig kenyansk dreng blev torsdag fundet i Maastricht-Aachen Airport i svækket tilstand efter at have gemt sig i en hjulbrønd på et Turkish Airlines-fly, der netop var ankommet fra London.

Det sker heldigvis sjældent, at såkaldte blinde passagerer forsøger at snige sig til en gratis flytransport ved at gemme sig i flyets hjulbrønde, som der er en række eksempler på gennem tiden.

Sådan en episode opstod torsdag den 4. februar, da et Airbus A330-fragtfly fra Turkish Airlines landede i Maastricht-Aachen Airport i Holland. Flyet havde gennemført en flyvning fra London Stansted Airport, der varede 48 minutter, og i den tid har en 16-årig kenyansk drenge tilsyneladende været gemt i et af flyets hjulbrønde. Det skriver britiske og hollandske medier.

Drengen blev opdaget, da flyet var landet i den hollandske lufthavn. Hans krop var stærkt nedkølet og blev med det samme bragt til hospitalet til behandling. Ifølge omstændighederne har han det godt, og der har gennem tiden været eksempler på, at børn og voksne har overlevet en nedkøling af kropstemperaturen til omkring 14 °C.

Mistanke om menneskesmugling
Det var en Airbus A330-200 fra Turkish Airlines med registreringen TC-JCI, der foretog den korte flyvning, hvor flyvehøjden kun var 19.000 fod (5.800 meter, red.), hvilket givetvis har været med til at sikre drengens overlevelse. På længere strækninger vil flyets typiske flyve i en højde af 10.000 til 12.000 meter, hvor temperaturen er noget lavere.

Det er usikkert, hvordan drengen har fået adgang til flyet, der samme morgen kl. 06.40, ifølge data fra Flightradar24.com, var landet i Istanbul Airport fra Nairobi i Kenya, inden turen til London-Stansted og derfra videre til Maastricht. Det vurderes som usandsynligt, at drengen har kunnet overleve den næsten seks timer lange flyvning fra Nairobi til Istanbul i den kolde og iltfattige luft i 11.000 meters højde.

Politiet i Limburg-provinsen i Holland har indledt undersøgelser i forbindelse med en mistanke om menneskesmugling.

Tidligere tilsvarende forsøg på illegal transport har resulteret i, at de blinde passagerer enten er frosset ihjel eller er faldet ned fra deres gemmested, når flyet har slået landingsstellet ud før landing.

 

Relaterede artikler:

17-årig norsk dreng omkom i hjulbrønd

Menneskekrop faldt ned fra fly

Skjulte sig i hjulbrønd på flyvning fra Cuba til Madrid