Trappetårnet i Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Ruteåbninger giver fremgang i Billund

En ny Helsinki-rute og genåbning af gamle sommerruter samt ekstra kapacitet på eksisterende ruter sikrer passagervækst i Billund Lufthavn i april.

Ifølge flyselskabernes planlægning startede sommeren i slutningen af marts, da man i forbindelse med skiftet fra vinter- til sommertid skiftede vinterfartplanen ud med sommerfartplanen. Det er generelt forbundet med åbningen af helt nye ruter, genåbning af tidligere års sommerruter og øget kapacitet på eksisterende ruter.

Det er også tilfældet i Billund Lufthavn, hvor det har ført til flere afgange, flere destinationer og flere passagerer. I april måned benyttede 229.516 passagerer således lufthavnen, hvilket er en fremgang på 5.616 passagerer, svarende til 2,5 procent.

“Virkningerne af sommerfartplanerne kan ses i tallene, ligesom nogle af de ændringer og nyheder, der er kommet i april måned og bidrager til væksten,” siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør for Billund Lufthavn.

Udenrigsruterne havde 171.324 passagerer, hvilket er 4.534 flere passagerer i forhold til samme måned i 2015.

“Finnairs opstart den 4. april samt øget kapacitet på Oslo, Stockholm og Berlin er nogle af de positive elementer, og det er faktisk sådan at stort set alle flyselskaber har flere passagerer end året før. Undtagelsen er som i de forudgående måneder Ryanair, der har et sommerprogram med færre destinationer og afgange, hvilket naturligvis påvirker passagertallet. Samlet set er udviklingen, sådan som vi har forventet det, og det er tilfredsstillende,” forklarer Kjeld Zacho Jørgensen.

Et godt tegn
Indenrigstrafikken havde 11.419 passagerer, hvilket er en fremgang på 1.484 passagerer, svarende til 14,9 procent.

“En tidlig opstart af ruten til Bornholm samt flere passagerer til København giver tilsammen en rigtig fin fremgang for indenrigsruterne,” understreger Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde 46.040 passagerer, hvilket er et lille fald på 271 passagerer, svarende til 0,6 procent.

“Det er egentlig et godt tegn, at chartertrafikken ligger på niveau med sidste år, da påsken i 2015 delvist lå i april måned, mens den i år lå i marts,” pointerer lufthavnsdirektøren.

Spanien og Tyrkiet er fortsat danskernes foretrukne ferielande, men også Grækenland og Portugal tiltrækker en del ferierejsende.

I morgen tirsdag åbner British Airways sin nye rute mellem Billund og London Heathrow.