2010/11 bliver rekordsæson for salg af skirejser

Skisæsonen 2010/11 lader til at blive det bedste år nogensinde for rejsebureauernes salg af skirejser. Med en forventet stigning på ti procent vil mere end 700.000 danskere have været på skiferie, når sæsonen er slut mod udgangen af april måned. Samtidig er det blevet populært at tage på to skiferier på én sæson.

Skiferien står for døren, og inden for få uger, i uge 7 og 8, vil flere hundredetusinder af danske skientusiaster pakke kufferten og drage mod nord eller syd til enten fjelde eller alper. Og faktisk ser den igangværende skisæson ud til at blive det år, hvor flest danskere nogensinde har pakket skiene og nydt den friske bjergluft ieksempelv Østrig, Frankrig eller Norge.

En ikke-offentliggjort rapport fra Danmarks Rejsebureau Forening, som CHECK-IN.dk har fået adgang til, viser, at tendensen for skisæsonen 2010/11 er en stigning i antallet af skirejser på ti procent iforhold til 2009/10. Danmarks Rejsebureau Forening repræsenterer størstedelen af de danske rejsebureauer, der arrangerer skiferier, og blandt dem meddeler halvdelen, at de oplever et stigende eller uændret salg. Antallet af rejsebureauer, der oplever et fald i salget, er ganske få, ifølge undersøgelsen.

”Vi kan se, at den økonomiske krise i rejsebranchen ser ud til at være overstået, og det går i den rigtige retning, hvilket salget af skiferier også indikerer. Så vi er positive, hvad angår udviklingen af det fremadrettede salg, og samtidig er der tale om en klar tendens i retning af, at de rejsende i stigende grad vægter luksuriøse rejser og kvalitet,” siger Jakob Hahn, der er afdelingschef i Danmarks Rejsebureau Forening.

I skisæsonen 2009/10 valgte i alt 652.000 danskere at tage på skiferie, men med en forventet stigning på 10 procent i 2010/11-sæsonen vil mere end 715.000 danskere have været på skiferie, når sæsonen slutter. I 2006/07 rejste 411.000 danskere på skiferie, 533.000 i 2007/08 og kun 483.000 i 2008/09, hvor den økonomiske krise satte ind.

Derudover er tendensen, at mange vælger at tage på to skiferier på samme sæson. Dansk Skiforbund oplyser, at ca. 100.000 danskere tager af sted to gange – en tendens der lader til at stige, fortæller administrationschef Kenneth Bøggild.

Blandt danskernes favoritrejsemål, når det gælder skiferie, er bl.a. Wagrain, Bad Gastein og St. Anton am Arlberg i Østrig. I Frankrig er det Val Thorens og Val d’lsere, imens Trysil og Hemsedal er danskernes velbesøgte skidestinationer i Norge.

Udover det forventede salg på ti procent, er der mulighed for at antallet af danskere, der tager på skiferie, er endnu større, eftersom nogle også vælger at køre selv og selv varetager bestilling af hotel og liftkort.

Foto: Skisæsonen 2010/11 forventes at sætte rekord med mere end 700.000 rejsende på skiferie.