En Boeing 787-9 fra El Al i retrobemaling. Foto: Wikimedie Commons

30-årig forretningsmand vil købe El Al

En israelsk-amerikansk forretningsmand på blot 30 år er kommet med et officielt bud på at overtage aktiemajoriteten i flyselskabet El Al for 75 millioner dollar. El Als bestyrelse bakker op.

Det israelske flyselskab El Al er i alvorlige økonomiske problemer og indstillede ved udgangen af juni alle flyvninger. Selskabets 45 fly har siden stået på jorden, og i sidste uge blev suspenderingen af alle flyvninger forlænget frem til 31. august.

Imens arbejder den israelske regering på en redningsplan for selskabet, som vil betyde, at selskabet modtager lånegarantier fra den israelske stat, mens staten overtager kontrollen med selskabet.

El Al er i dag privat ejet, og den israelske Moses-Borovitz-familie har en kontrollerende ejerandel på cirka 35 procent af selskabet.

Et bud på 488 millioner kroner
Nu er en anden rig israelsk familie imidlertid kommet på banen med et bud om at overtage kontrollen med El Al. Bestyrelsen for El Al har ifølge det israelske medie Globes modtaget et officielt bud fra Eli Rozenberg om at erhverve selskabet.

Den 30-årige Eli Rozenberg er bosat i Israel og søn af den amerikanske forretningsmand Kenny Rozenberg, som ejer en landsdækkende kæde af plejehjem i USA. Eli Rozenberg har gennem et israelsk selskab, som han ejer, budt 75 millioner dollar (488 millioner kroner) for en ejerandel på 45 procent i El Al.

Eli Rozenberg er parat til at foretage et øjeblikkelig opkøb, før den israelske regering gennemfører sin plan om en offentlig budrunde, som er aftalt med bestyrelsen. Regeringen har forpligtet sig til ved budrunden at købe alle aktier i El Al, som er på randen af konkurs på grund af coronakrisen.

El Als bestyrelse er positiv
El Als bestyrelse har ifølge Globes reageret positivt på Eli Rozenbergs bud, som er gældende indtil august. “Vi mener, at alle parter, der er forbundet med El Al, har en stor interesse i at gennemføre aftalen,” udtaler bestyrelsen med henvisning til den svære situation, som flyselskabet befinder sig i.

Ifølge bestyrelsen vil buddet fra den israelsk-amerikanske forretningsmand forbedre El Als kapitalstruktur og give mulighed for en øjeblikkelig kapitalindsprøjtning. “Det skal nævnes, at investoren har undersøgt situationen i El Al, som er i en udfordrende situation,” lyder det fra El Als bestyrelse.

 

Relaterede artikler:

El Al indstiller alle flyvninger

El Al sender Boeing 747 på pension i november

El Al lancerer nyt lavprisflyselskab