30 kg fribagage på Economy Class

Hos mange luftfartsselskaber skal der betales et separat tillæg for indcheckning af bagagen. Det mellemøstlige luftfartsselskab Emirates går den anden vej. Her er det tilladt at indchecke op til 30 kilo på Economy Class uden beregning.

For år tilbage var det lettere at finde rundt i luftfartsselskabernes bagageregler. Her var det tilladt at indchecke 20 kg bagage på Economy Class og 30 kg på Business Class uden særskilt betaling herfor.

De fleste lavprisflyselskaber tager i dag betaling for indchecket bagage, hvor grænsen går op til 15 kg på visse selskaber, mens andre også tilbyder 20 kg.

Hos SAS er man mere generøse. Her er det tilladt at indchecke 23 kg uden separat betaling.

Men det slår dog ikke Emirates, der nok er af de mest generøse selskaber i forhold til at tillade maksimal vægt for rejsende på alle tre serviceklasser.

30 kg på Economy Class

Hos Dubai-selskabet er det nemlig standard med 30 kg på Economy Class, 40 kg på Business Class og 50 kg på First Class. Skulle det ikke være nok, og man samtidig er Skywards-medlem hos selskabet, giver det ret til at medbringe endnu mere fribagage.

Er man såledesi besiddelse af et Skywards Silver-medlemskab, er det tilladt at medbringe ekstra 12 kg, mens et Skywards guld-medlemskab giver 16 kg oveni standard bagagereglerne.

Endelig er det også muligt at tilkøbe yderligere bagage udenfor den tilladte vægtgrænse på fribagagen. Her vil prisen på strækningen København-Dubai være 255 kroner per kg, mens det også er muligt på forhånd at bestille ekstra bagage, der kan købes i moduler af 5 kg til en pris af 1.020 kroner per modul.

Bagagereglerne hos Emirates gælder globalt. Men på en enkelt rute blive Emirates slået af et andet luftfartsselskab. Det er indiske Kingfisher Airlines, der mellem Dubai og Indien tilbyder 40 kg fribagage på Economy Class.