(Foto: P. Pigeyre)

39 personer kvæstet i turbulens på Thai A380

Et stort Airbus A380-fly fra Thai Airways med 530 passagerer ombord fløj ind i særdeles voldsom turbulens, der kvæstede 39 af de ombordværende.

Et flere hundrede tons tungt passagerfly fra Thai Airways var for nylig udsat for en flyvning med kraftig turbulens, der kvæstede 29 passagerer ombord. Det rapporterer den franske havarikommission BEA ifølge Aviation Herald.

Hændelsen foregik den 30. august, hvor et Airbus A380-800 fly var på vej fra Bangkok til Hong Kong med 504 passagerer og 26 besætningsmedlemmer ombord. Under nedstigningen mod Hong Kong møder flyet en pludselig og særdeles kraftig turbulens, der fik alle ikke-fastspændte personer samt løse genstande i kabinen til at ramme loftet i kabinen for derefter at falde ned på gulvet igen.

Et besætningsmedlem fik kravebensbrud, mens de øvrige 38 kvæstede fik skader i et noget mindre omfang. Efter landingen i Hong Kong´s Chep Lap Kok-lufthavn blev de kvæstede kørt til lokale hospitaler.

Passagerer var ikke spændt fast
De voldsomme begivenheder ombord på flight TG600 skubber endnu engang til debatten, om at passagerer skal være fastspændte under hele flyvningen. Flere flyselskaber er begyndt at benytte “skal“ i stedet for “bør“, når man formaner passagererne om, hvordan de bedst muligt er sikret under flyvningen. Og på lange flyvninger, hvor passagererne får udleveret tæpper, kræver besætningen, at tæppet ikke må dække for bæltet.

På Thai-flyvningen fra Bangkok til Hong Kong rapporterede flere passagerer efterfølgende, at besætningen havde tændt for “Fasten Seat Belt“ skiltene, da hændelsen indtraf. Flere passagerer befandt sig i flyets gangområder, mens andre endnu ikke havde fået spændt bælterne.

Den voldsomme turbulens varede blot to til tre sekunder, men det var nok til at forrette skader på såvel personer som interiør. Flere bagagehylder og loftspaneler blev beskadiget i forbindelse med uheldet.