SAS CRJ 900 i Aarhus Lufthavn. (Arkivfoto: Aarhus Airport)

42.000 flere passagerer fra Aarhus Lufthavn

I første halvår af 2018 var der en passagervækst på 23 procent i Aarhus Lufthavn, og nye ruter får antallet af udenrigspassagerer til at eksplodere.

Der har været travlhed i Aarhus Lufthavn i årets første seks måneder. Det vidner de netop offentliggjorte trafiktal om.

Den østjyske lufthavn har budt velkommen til samlet 225.280 afrejsende og ankommende passagerer mod 183.025 i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning 23,1 procent og repræsenterer i alt 42.255 passagerer.

Dermed er Aarhus Lufthavn godt på vej mod de 500.000 årlige passagerer, der i første omgang er målet for indeværende år, og med den nuværende trafikudvikling ser det ud til, at 600.000 passagerer er inden for rækkevidde i 2019. Det vil i givet fald være det højeste passagertal siden 2011, hvor der var 591.327 rejsende gennem terminalen ved Stabrand på Djursland.

Nye rutesamarbejder
Den store SAS-offensiv i Aarhus Lufthavn blev indledt den 9. april, så halvårstallene er påvirket af dette. Rent faktisk er den internationale trafik steget eksplosivt siden begyndelse af april. I juni var der således en vækst på 76,7 procent i antallet af udenrigspassagerer, der steg fra 14.886 til 26.308.

“Det er særligt nye rutesamarbejder samt øget kapacitet, der påvirker tallene positivt.,” skriver Aarhus Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det er de nye SAS-ruter til München, Stockholm, Oslo, og Nice, der især har bidraget hertil suppleret af ruterne til Málaga, Palma de Mallorca og Split. Derimod er det begrænset, hvad den ekstra kapacitet på indenrigsruten til København har bidraget med, da antallet af indenrigspassagerer i første halvår er faldet med en procent, hvilket svarer til 711 færre rejsende.

I andet halvår af 2018 bliver tempoet i den internationale trafik øget, når easyJet åbner den første rute udenfor København. Fra den 1. september vil de organgefarvede fly fra det britiske lavprisflyselskab to gange om ugen sætte kursen mod Tegel-lufthavnen i Berlin.

 

Relaterede artikler:

Over 17.000 tomme sæder på nye Aarhus-ruter

EasyJet rykker ind i Aarhus Lufthavn

Tilbagegang i Aarhus Lufthavn i 2017

SAS: Tror på marked i Aarhus Lufthavn

Syv SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn