Boeing 737-800 fra Flydubai.

62 dræbte ved Flydubai-styrt i Rusland

Et Boeing 737-800 fly fra Flydubai styrtede i morges ned i lufthavnen i Rostov ved Don i det sydlige Rusland. 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer rapporteres at være omkommet.

Et af Mellemøstens største lavprisflyselskaber, Flydubai, var i morges impliceret i en hændelse nær Rostov ved Don i det sydlige Rusland. Et af selskabets Boeing 737-800 fly havarerede under landingen i Rostov-on-Don Airport.

Flyet med registreringen A6-FDN og rutenummer FZ981 var lettet fra Dubai fredag aften og havde gennemført den lidt mere end fire timer lange flyvetur uden problemer.

Imidlertid var der dårligt vejr i området, og piloterne forsøgte første at lande på lufthavnens bane 22, men måtte opgive. Herefter gik flyet i en holding-position og ventede på, at vejret skulle blive bedre, da der var voldsomt blæst med meget kraftige vindstød.

Mere end to timer senere valgte piloterne at gøre et nyt forsøg, men den ene vinge ramt landingsbanen under landingsforsøget, hvorefter flyet kurede hen ad banen og brød i brand. Der var 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord, og ifølge rapporter fra de russiske myndigheder, er der ingen overlevende.

Fire år gammelt fly
Flydubai har offentliggjort en erklæring, hvori selskabet oplyser nationaliteterne på de omkomne. Blandt de 55 passagerer var der 33 kvinder, 18 mænd og fire børn. Af disse var 44 russiske statsborgere, mens der var otte fra Ukraine, to fra Indien samt en enkelt passagerer fra Usbekistan.

Flydubai har endnu ikke offentliggjort nationaliteten på piloter og kabinepersonale, hvor der meget vel kan være vesterlændinge iblandt.

“Vi vil gerne udtrykke vores dybeste medfølelse med familierne til passagerer og besætningsmedlemmer. Alle ansatte i Flydubai er i dybt chok, og vores tanker går til de familier og venner, der er impliceret. Vi kender endnu ikke alle detaljer omkring ulykken, men vi arbejder tæt sammen med myndighederne for at fastslå årsagen,” siger Flydubais topchef Ghaith Al Ghaith i en pressemeddelelse.

Ulykkesflyet var blot fem år gammelt, da det blev leveret direkte fra fabrikken til Flydubai i januar 2011. Flyet var indrettet med 189 sæder., og flyselskabet har i dag yderligere 49 fly af samme type. Flydubai har ikke tidligere været udsat for alvorlige hændelser i en relativt korte levetid, idet første flyvning fandt sted den 1. juni 2009.