66 kvæstet i turbulens

En flyvning fra Havana til Milano med det italienske charterflyselskab Neos udviklede sig i mandags til et mareridt, da 66 ombordværende blev kvæstet af turbulens, hvoraf 55 måtte til behandling på hospitalet.

Et Boeing 767-300 fly fra det italienske charterflyselskab Neos gennemførte i mandags en flyvning fra Havana til Milano-Malpensa lufthavnen, som de 238 passagerer og 10 besætningsmedlemmer sent vil glemme. Det rapporterer Aviation Herald.

Flyet befandt sig over Atlanterhavet omkring to timers flyvning fra Cubas hovedstad, da der pludselig opstod en særdeles kraftig turbulens, der betød, at flyet tabte 300 meter i højde i løbet af få sekunder.

Der havde ikke været nogen forudgående varsel om turbulens, og besætningen var i gang med at servere frokost, da flyet mødte de kraftige luftstrømme. Alle løse dele som serveringsbakker, servicevogne samt ikke-fastspændte passagerer og kabinepersonale blev kastet rundt i flyet,og en del personer ramte loftet og fik snitsår ogslag samt i enkelte tilfælde slået tænder løse.

55 blev hospitalsbehandlet
To læger, der var ombord på flyet, tilså herefter de tilskadekomne, men flyets piloter valgte at fortsætte mod Milano ud fra en vurdering af, at skaderne ikke var så alvorlige. Stationspersonalet i Malpensa-lufthavnen fik efterfølgende meddelelse om, at der var omkring 35 passagerer, der behøvede lægehjælp ved ankomst.

Et stort opbud af ambulancer holdt klar i Malpensa-lufthavnen og behandlede i alt 66 af de ombordværende, hvoraf alene 55 blev taget med til undersøgelse på lokale hospitaler.

De amerikanske luftfartsmyndigheder FAA bekræftede efterfølgende, at New York Oceanic Control, der kontrollerer luftrummet i området, havde rapporteret om risiko foralvorlig turbulens.

Foto: Mr. Bettini (passager)