Julemandens by i Lapland. (Foto: Santa Claus Village)

677 charterfly på vej til julemandens land

Folk fra hele verden strømmer til Lapland for at opleve julemanden. De fem lufthavne i den finske del af Lapland sætter rekord i den kommende julesæson.

Julemanden bor i Lapland – i hvert fald, hvis man spørger finnerne, og de seneste år blevet stadigt mere populært at flyve til det nordlige Finland i december.

Deroppe i det vintermørke og sneklædte Lapland kan man blandt andet besøge julemanden i Santa Claus Village i Rovaniemi, køre med rensdyrslæde og opleve nordlys.

Antallet af charterflyvninger om vinteren til den finske del af Lapland er i stærk fremgang, og i den kommende julesæson forventer den finske lufthavnsoperatør Finavia hele 677 charterflyvninger til de fem lufthavne i det nordlige Finland. Det er 89 flere flyvninger end i sidste vintersæson – svarende til en vækst på 15 procent.

“Ifølge reservationerne i november vil den kommende vinter være en yderst succesfuld vinter i de nordlige lufthavne. Vi er på vej mod rekordniveauer i Laplands lufthavne. Eksempelvis vil vi helt sikkert nå en milepæl med 200 charterflyvninger i Rovaniemi Lufthavn og Kittilä Lufthavn. Det er også gode nyheder for turismen i Lapland,” siger Jani Jolkkonen, underdirektør i Finavia.

Især mange fly fra Storbritannien
Julemanden og vinteraktiviteterne i Lapland tiltrækker især mange britiske turister, og de fleste af de planlagte charterfly kommer fra Storbritannien.

Derudover får de fem lufthavne i det nordlige Finland – Rovaniemi, Kittilä, Ivalo, Kuusamo og Enontekiö – også i stigende grad rutetrafik, og der er i dag direkte forbindelser til Lapland fra 50 destinationer rundt om i verden.

Udover charterflyvninger er der i vintersæsonen 2018-2019 også direkte rutefly til Lapland fra en række byer i blandt andet Tyskland og Storbritannien.

EasyJet har eksempelvis lanceret en ny rute fra London Gatwick til Rovaniemi med to ugentlige forbindelser fra 31. oktober, ligesom Norwegian betjener denne rute tre gange om ugen fra 29. oktober.

Fra Tyskland flyver blandt andre Germania to gange om ugen fra Düsseldorf til Kittilä fra 16. december og Lufthansa en gang om ugen fra München til Kittilä fra 15. december.

Investeringer for 55 millioner euro
Lufthavnen i Kittilä har netop gennemført en udvidelse af terminalen, som åbner lige op til julesæsonen.

”Det betyder mere plads, nye services til passagerer og nemmere rejser. I foråret blev tre nye standpladser færdiggjort i Ivalo Lufthavn. De forkorter og letter flyenes turnaround-tid og øger dermed kapaciteten til vinter,” siger Jani Jolkkonen.

Finavia investerer over to år 55 millioner euro (410 millioner kroner) i lufthavnene i Lapland, hvor Rovaniemi, Kittilä og Ivalo bliver udvidet betydeligt som en reaktion på en hastig vækst i antallet af passagerer. Byggearbejdet begyndte i foråret 2018 og vil være afsluttet inden udgangen af ​​2019.

 
Relaterede artikler:

Lufthansa åbner to nye ruter til Lapland

De 20 største lufthavne i Norden i 2017

Finnair er bedst i Kina