Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

750.000 passagerer i CPH i efterårsferien

I oktober var der i gennemsnit flere end 73.000 rejsende gennem Københavns Lufthavn hver dag, hvor efterårsferien i uge 42 var trækkraften. USA-trafikken nærmer sig niveauet fra før coronapandemien.

Fremgangen er til at tage at føle på i Københavns Lufthavn, der for alvor har fået fart i genopretningen efter coronapandemien. I oktober var der 2.264.263 passagerer gennem terminalerne, og det var 83 procent af niveauet fra samme måned i 2019.

Det var efterårsferien, der skabte travlheden, og alene i uge 42 var der 750.000 passagerer i lufthavnen på Amager. Månedens travleste dag var søndag den 16. oktober, hvor 88.757 passagerer rejste til, fra eller via Københavns Lufthavn.

”Vi har haft en god oktober med mange ferieglade rejsende i terminalerne. At oktober ovenikøbet byder på dage med knap 90.000 rejsende, siger noget om, at der fortsat er en stor rejselyst, og mange gerne enten vil forlænge sommeren med en tur til syden eller opleve stemningen i en af Europas storbyer,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

De mest populære destinationer var ikke overraskende London, Oslo og Stockholm, mens evigt populære Barcelona og Málaga også lokkede mange rejsende til lufthavnen.

Ved udgangen af oktober er det akkumulerede passagertal oppe på 18.690.771, og CPH forventer, at man lander på omkring 22 millioner passagerer for hele året. Til sammenligning var der i 2019 næsten 30,3 millioner passagerer i den danske hovedstadslufthavn.

Fortsat fremgang i USA-trafikken
Genopretningen af den oversøiske trafik har haltet lidt bagefter, og derfor glæder lufthavnen sig over, at der for alvor er kommet gang i passagertrafikken til og fra USA.

I oktober var der alene 90.000 rejsende på ruterne til og fra USA, og det var dermed på næsten samme niveau som i oktober 2019. Med udgangen af oktober har 660.000 passagerer været at finde på USA-ruterne.

”USA er en af vores vigtigste langdistancedestinationer, så det er gode nyheder, at vi så småt er ved at være tilbage på niveau. De lange ruter har stor betydning for Københavns Lufthavns position som et af de vigtigste trafikknudepunkter i Nordeuropa,” uddyber Peter Krogsgaard.

I oktober var der samlet 216.050 passagerer på de interkontinentale ruter, og år til dato har 1,7 millioner passagerer rejst interkontinentalt til og fra CPH. Der er næsten halvdelen af de 3,2 passagerer, der i 2019 rejste på de interkontinentale ruter til især Asien og USA.

Det nye vintertrafikprogram trådte i kraft den 30. oktober, og her er SAS vendt tilbage med ruten til Miami, mens Air Canada har offentliggjort en rute til Montreal næste år. 

 

Relaterede artikler:

CPH-direktør: “Jeg er bekymret for vores hub”

Kvartalsoverskud på 234 millioner kroner i CPH

Ny CPH-rute til Montreal fra juni 2023