Kunderne til SAS: Mere champagne og honning

På et særligt website opfordrer SAS kunderne til at komme med idéer til hvordan luftfartsselskabet kan blive bedre. Og opfindsomheden er stor.

En direkte rute fra København til Hawaii, fitnesscenter i lounges og honning til teen er bare tre af de knap 100 idéer fra passagerer, som allerede nu er strømmet ind til SAS som en del af kampagnen ”My SAS Idea”. På hjemmesiden mysasidea.flysas.net opfordres kunderne til at komme med ideer til forbedringer af SAS-produktet. I løbet af de første seks dage har knap 100 kunder fulgt opfordringen.

Og idéerne er mange og spænder vidt. En kunde foreslår, at SAS fremover ikke kun ser på vægten af passagerernes bagage, men vurderer den rejsendes totalvægt. Kropsvægt og bagagevægt lagt sammen. To kunder forlanger champagnen tilbage på europæisk business class, mens en anden godt kunne tænke sig honning til téen.

Larmende chips
Adskillige foreslår forbedringer af SAS’ loyalitetsprogram, EuroBonus. Selskabet bør blandt andet lave et officielt niveau over Eurobonus Guld, da EuroBonus Pandion ikke er noget man kan kvalificere sig til. En finder det smart, hvis man kunne bruge bonuspoint til at betale for metroen til og fra Københavns Lufthavn. En idé som SAS måske burde tage op mod Ørestadsselskabet, der driver den københavnske metro.

Flere peger på at en opgradering af lounges i København, Oslo og Stockholm er nødvendig, da de ikke er på niveau med konkurrenternes lounges i de andre selskabers hovedlufthavne. En enkel har set sig gal på serveringen af chips i SAS’ lounges. For det første er det usundt, og for det andet larmer det, når folk spiser dem.

Overhal Norwegian
Tidligere i år lod SAS sine kunder stemme om, hvortil en ny rute skulle gå. Et koncept, som en kunde opfordrer SAS til at gentage. En anden opfordrer selskabet til at overhale konkurrenten Norwegian indenom og åbne langdistanceruter fra Oslo, før Norwegian planlægger at gøre det i foråret 2013.

Alle kan stemme på forslagene, og kravet om champagne tilbage på business class har fået 17 stemmer. Mest populært er dog forslaget om at udvikle en SAS-app til Iphone og Android-telefoner.

Et team af SAS-medarbejdere gennemgår løbende idéerne, og det vil være muligt på siden at se hvilke idéer de afviser og hvilke de sender videre i systemet til eventuel implementering.