(Foto: Air France)

A380 måtte udsende nødmelding

Et Airbus A380-fly fra Lufthansa landede i Miami med næsten tomme tanke på grund af omdirigeringer i forbindelse med dårligt vejr. De amerikanske luftfartsmyndigheder har nu indledt en undersøgelse af hændelsen.

De 427 passagerer og besætningsmedlemmer på Lufthansa flight LH462 fra Frankfurt til Miami den 15. maj vil sent glemme deres flyvetur. Afslutningen på den 10 timer og næsten 8.000 kilometer lange flyrejse blev nemlig noget usædvanlig.

Flyet af typen Airbus A380-800 var under indflyvning til Miami International Airport, da piloterne ifølge Aviation Herald i en flyvehøjde på 2.700 meter besluttede at afbryde landingen på grund af dårligt vejr i området omkring lufthavnen.

Herefter lagde A380-flyet sig i ventepositionen i omkring 20 minutter, hvorefter det blev besluttet at sætte kursen mod lufthavnen i Orlando. Undervejs til Orlando fik piloterne rapporter om, at vejrsituationen i Orlando var blevet forværret, hvorefter Fort Lauderdale blev forsøgt som ny destination.

Men også indflyvningen til Fort Lauderdale måtte afbrydes på grund af vejrforholdene, hvorefter der ikke var anden udvej for piloterne end at udsende en nødmelding. På dette tidspunkt var brændstofniveauet ved at nå under det tilladte.

Under tre tons brændstof
Kursen blev atter sat mod Miami, hvor vejret i mellemtiden havde bedret sig en smule. Flyet landede derefter med omkring 75 minutters forsinkelse på bane 27 i den internationale lufthavn i Miami. Ved den anden indflyvning til Miami var der blot 5,2 metriske tons brændstof tilbage i tankene, og efter landingen var man helt nede på under tre metriske tons. En fuldt tanket A380 kan rumme omkring 260 tons flybrændstof.

De amerikanske myndigheder har indledt en undersøgelse af hændelsen, idet mængden af flybrændstof ved landingen var under det krævede minimale niveau. Der vil vare omkring en måned, inden undersøgelsesrapporten vil blive offentliggjort.

Ifølge vejrrapporter var der kraftige tordenbyger i det sydøstlige Florida på det pågældende tidspunkt med kraftige lyn i skyerne Samt mellem skyerne og jorden. Samtidig rapporteres om vindstød på cirka 15 meter i sekundet omkring landingstidspunktet.

Fakta:

Miami – Orlando 323 km
Miami – Fort Lauderdale 332 km