Primera Air i Aalborg Lufthavn. (Arkivfoto: Aalborg Lufthavn)

Aalborg får ny rute til europæisk hovedstad

Fra maj 2018 vil Primera Air åbne en sæsonrute fra Aalborg Lufthavn til Athen, hvormed der bliver flere jyske ruter til den græske hovedstad i sommeren 2018.

Hovedstadsruter i Europa er ikke det største varemærke hos Aalborg Lufthavn, der i ligeså høj grad kan tilbyde flyvninger til fritidsdestinationer væk fra storbyens larm i de store europæiske hovedstæder.

Undtagelsen er dog Amsterdam, London og Oslo, og snart kommer endnu en destination. Det er den græske hovedstad Athen, hvortil Primera Air vil flyve en gang ugentligt fra den 10. maj og frem til den 18. oktober.

Primera Air flyver hver torsdag med fly af typen Boeing 737-800, der har plads til 189 passagerer.

“Ruten til Athen åbner op for nogle helt nye feriemuligheder for nordjyderne. De kan kombinere en historisk storby- og shoppingferie med afslapning på stranden eller eksotisk ø-hop rundt i hele det græske ø-hav. Det er en unik måde at holde ferie på, som vi er glade for at kunne tilbyde fra Aalborg Lufthavn,” siger administrerende direktør Søren Svendsen.

To Athen-ruter i Billund
Aalborg Lufthavn bliver dog ikke alene om at tilbyde ruteflyvning til Athen i den kommende sommer. Primera Air har tidligere annonceret en rute fra Billund til Athen i samme periode. Fra den syddanske lufthavn vil Primera Air også flyve hver torsdag, men det bliver i stedet med Boeing 737-700, der har plads til 143 passagerer.

I Billund har Primera Air dog fået selskabet af Ryanair på Athen-ruten. Ryanair meldte sig på banen for nogle uger siden med en Athen-rute, der starter tirsdag den 15. maj og opereres en gang ugentligt. Det irske lavprisflyselskab flyver som sædvanligt med 189-sæders Boeing 737-800 fly.

I Aalborg Lufthavn kommer ruten til Athen på et tidspunkt, hvor lufthavnen har fremgang i udenrigstrafikken, og selvom der er konkurrence sydfra, er der grund til at glæde sig i den nordjyske lufthavn.

“Væksten for udenrigstrafikken er i meget stærk udvikling, og det er derfor med stor glæde at vi kan løfte sløret for den nye rute til Athen, der i høj grad kommer til at bidrage til den gode udvikling. Det er første gang nogensinde, at der er en direkte rute til Athen fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er en meget positiv nyhed, som nok skal blive taget rigtig godt imod,” lyder det fra lufthavnsdirektøren.

 

Relaterede artikler:

Ny Ryanair-rute fra Billund til europæisk hovedstad

Nyt selskab på Athen-rute fra CPH

Billund får Athen-rute