Aalborg Lufthavn – lille og hyggelig lounge

Danmarks tredjestørste lufthavn står ikke tilbage for sine større søskende i henholdsvis København og Billund, når det gælder om at tilbyde hyppigt og godt betalende rejsende en ekstra service. I 2013 åbnede lufthavnen en lille lounge på første sal. I foråret gennemgik loungen en lille opgradering og udvidelse, sådan at loungen fik fordoblet sin kapacitet. Loungen tilbyder et godt udvalg af varme og kolde drikkevarer samt snacks. Ved anmelderens besøg var der ikke mindre end syv forskellige typer af flaske-øl fra Royal og Heineken. Friskebagte varer som bagels, rundstykker, croissanter og diverse pålæg tilbydes hele dagen. Loungen har også et…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Lys og rummelig. Tilbyder børn under 12 år fri adgang sammen med en voksen. Det betyder eksempelvis, at en familie hvor en af de voksne har et KLM-guldkort, kan tage en voksen og to børn (under 12 år) med ind som gæster på KLM-afgange.

Minus: Wifi kræver registrering – er dog gratis.

Loungen i Aalborg Lufthavn er måske en af de mindste – ikke bare i Danmark, men også på verdensplan. Selv om den er blandt de mindste, fremstår loungen som lys og rummelig og giver et behageligt pusterum inden rejsen.

Danmarks tredjestørste lufthavn står ikke tilbage for sine større søskende i henholdsvis København og Billund, når det gælder om at tilbyde hyppigt og godt betalende rejsende en ekstra service. I 2013 åbnede lufthavnen en lille lounge på første sal. I foråret gennemgik loungen en lille opgradering og udvidelse, sådan at loungen fik fordoblet sin kapacitet.

Loungen tilbyder et godt udvalg af varme og kolde drikkevarer samt snacks. Ved anmelderens besøg var der ikke mindre end syv forskellige typer af flaske-øl fra Royal og Heineken. Friskebagte varer som bagels, rundstykker, croissanter og diverse pålæg tilbydes hele dagen. Loungen har også et udvalg af spiritus, herunder forskellige typer gourmet-snaps fra Brænderiet og Aalborg Spritfabrikker.

Aalborg Lufthavns karakteristiske træbjælke præger loungen, og de store panoramavinduer ud mod flyenes parkeringsplads giver et godt lysindfald. Man kan dog ikke se flyene med mindre man står oprejst ved vinduet eller sidder ved en af de flere små bar-borde i den inderste del af lokalet. Møblerne i loungen er både stilrene og behagelige, og hele loungen fremstår i samme minimalistiske stil som resten af lufthavnen.

Man kan få adgang til loungen ved at flyve på de dyrere klasser med KLM eller British Airways (Oslo flyvningen som opereres af Sun Air). Diverse kombinationer af bonuskort til de samme selskaber giver også adgang (se fakta boks). SAS tilbyder rejsende med Guldkort eller højere på sine direkte afgange til Stockholm eller Oslo (dog nedlægges denne rute fra oktober 2014) adgang. Lufthavnen tilbyder også adgang med Diners Card eller Priority Pass. Har man ikke kort i den rigtige valør, flyver med SAS til København, med Norwegian eller på charter, kan man købe en enkeltadgang.

Loungen har også Wifi (mod registrering), diverse aviser og magasiner, fjernsyn, skærm med afgangstider samt toilet. Gate 1, som SAS normalt benytter, er den der ligger længst væk fra loungen, men dog ikke længere end at der tager ca 4-5 minutter at gå til gaten. Åbningstiderne passer godt med de tidlige morgenafgange, da loungen åbner kl 05:00 og lukker klokken 20:00 alle dage undtagen lørdag, hvor der lukkes klokken 18.

Plus: Lys og rummelig. Tilbyder børn under 12 år fri adgang sammen med en voksen. Det betyder eksempelvis, at en familie hvor en af de voksne har et KLM-guldkort, kan tage en voksen og to børn (under 12 år) med ind som gæster på KLM-afgange.

Minus: Wifi kræver registrering – er dog gratis.

Vurdering: 4 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt regler fra de enkelte flyselskab og kort udstedere for regler omkring gæster) Priority Pass og Diners Club
Air France-KLM

 • Business Class
 • Flying Blue Platinium
 • Flying Blue Gold
 • Club 2000 kort

British Airways

 • Y & B klasse
 • BA Executive Club Gold
 • BA Executive Club Silver
 • One World Emerald
 • One World Sapphire

SAS (kun rejsende med SAS direkte ruter til Oslo og Stockholm)

 • SAS Eurobonus Guld
 • SAS Eurobonus Diamand
 • SAS Eurobonus Pandion

Samt mulighed for adgang til 149 kr.

Åbningstider Mandag – fredag og søndag 05:00 – 20:00. Lørdag 05:00 – 18:00.
Placering 1. sal efter security og tax-free butik
Mad: Friskbagt brød, fint udvalg af ost og pålæg samt snacks
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
Wifi Ja – mod registering (gratis)
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Nej – administreres af lufthavnen og ikke de enkelte flyveselskaber.
Website http://www.aal.dk/lufthavnen/service/vip-lounge/

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.