Aalborg Lufthavn på ‘strøgtur’ i Aarhus

Medarbejdere fra Aalborg Lufthavn vil fredag uddele brochurer på Strøget i Aarhus i håbet om at overbevise aarhusianerne om, at at man skal flyve fra den nordjyske lufthavn. Samtidig er lufthavnsdirektørerne i Aalborg og Aarhus gerådet ud i en diskussion om, hvorvidt Aalborg Lufthavn har økonomisk fordel af at anvende infrastukturen på den militære flyvestation.

Fredagformiddag ruller en stor bagagevogn fra Aalborg Lufthavn ind på strøget i landets næststørste by, Aarhus.Bagagevognen vil være læsset med 26 kufferter, der alle er malet i den karakteristiske blå farve, der kendetegner Aalborg Lufthavn.

Lufthavnens marketing- og kommunikationschef Rikke Mølgaard vil sammen med en antal lufthavnsportører uddele flyers til de aarhusianske strøgkunder, der således vil kunne læse om de destinationer, der udbydes fra lufthavnen i Aalborg. Der er samtidig fire rejsegavekort til en værdi af 5.000 kroner pr. stk at vinde, blandt de strøggkunder, der vælger at deltage i en konkurrence, der bliver arrangeret som en del af eventen.

Det kan af nogle opfattes som en provokation mod den lokale Aarhus Lufthavn, at den nordjyske lufthavn giver sig i kast med at markedsføre sig på fremmed territorium. Men hertil siger marketing- og kommunikationschef Rikke Mølgaard:

”Aarhus er ligeså meget vores marked som Nordjylland er. Det er ikke hensigten at provokere, men vi skal have de rejsende fra Aarhus med for at vi kan fylde flyene fra Aalborg Lufthavn.“

Strid mellem jyske lufthavne

Eventen i Aarhus gennemføres samtidig med, at lufthavnsdirektørerne i Aalborg og Aarhus strides om, hvorvidt Aalborg Lufthavn har økonomisk fordel af at være beliggende på en militær flyvestation.

I et interview i DR Radioavisen torsdag morgenkunne lufthavnsdirektør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn afsløre, at man har sat advokater til at forberede en sag, der i yderste konsekvens kan ende ved EU-domstolen. Ole Paaske ønsker at EU-kommissionen skal gribe ind overfor det forhold, at Aalborg Lufthavn ifølge en embedsmandsrapport har fordel af at anvende Forsvarets infrastruktur i den nordjyske lufthavn.

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn afviseroverfor DR den rejste kritik og fremhæver i stedet, at samarbejdet mellem den civile og den militære lufthavn i Aalborg ifølge hans opfattelsesikrer Forsvaret en årlig besparelse på omkring 14 millioner kroner.