Jan Hessellund. (Foto: Jonas Fotografi)

Et år med rekorder, infrastruktur samt klima på dagsordenen

NYTÅRSKOMMENTAR: 2019 bliver et begivenhedsrigt år for Billund Lufthavn med fortsat passagervækst samt indsats for infrastruktur og klima, skriver lufthavnsdirektør Jan Hessellund.

Rekord i 2018 og forventet rekord i 2019
2018 blev endnu et rekord år for Billund Lufthavn, med 3,5 millioner rejsende igennem lufthavnen og 74.000 tons luftfragt. Lufthavnen er i rigtig god gænge og satte rekord på trods af Primera’s konkurs.

Udsigten for 2019 er yderligere vækst, forventet med mere end 100.000 ekstra passagerer, understøttet af nye destinationer fra Norwegian, Wizz Air, Ryanair og en femte daglig frekvens til Frankfurt med Lufthansa samt yderligere en daglig frekvens til Riga med airBaltic.

Prioritering af infrastruktur
2019 bliver året hvor der politisk skal prioriteres mellem de mange ønsker til forbedret infrastruktur i hele Danmark. Regeringens Luftfartsstrategi understøtter investeringer i luftfarten som vækstmotor for erhvervslivet i hele Danmark. Den naturlige konsekvens af dette, må være at prioritere national tilgængelighed til de danske lufthavne. På initiativ fra Københavns Lufthavn kommer der et samlet katalog fra de danske lufthavne, hvor det lokale erhvervsliv og turisme har været med om bordet i prioriteringerne.

Klima
Klima er allerede på dagsordenen for luftfarten. På tværs af branchen i Danmark og sammen med branchen internationalt arbejdes der på at reducere klimapåvirkningerne. Flyselskaberne og lufthavnene arbejder sammen om løsninger som sikrer en bæredygtig fremtid for luftfart, da international tilgængelighed er en nødvendighed i den globale verden vi lever i, hvis vi i Danmark fortsat vil vækst.

Godt Nytår
Som det ses af ovenstående bliver 2019 helt sikkert endnu et begivenhedsrigt år. Det glæder vi os til at tage hul på. Godt Nytår til jer alle.

 

Denne nytårskommentar er den femte og sidste i en serie, som CHECK-IN.dk har bragt i jule- og nytårsperioden.

 

Relaterede artikler:

2019: Grønne ambitioner, vækst og udfordringer i luften

Kjos: Lad ikke klimaet kapre af hurtige, uvirksomme løsninger

SAS: Endnu et spændende år i horisonten

Hvor er luftfarten på vej hen?