Aegean Airlines i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Aegean vokser trods græsk krise

Det græske flyselskab Aegean Airlines voksede i første halvår med mere end 20 procent i den internationale trafik, hvilket er tre gange så meget som den øvrige internationale passagertrafik til og fra Grækenland.

Star Alliance-selskabet Aegean Airlines synes ikke i første halvår af 2015 at have mærket meget til den græske finansielle krise.

Flyselskabet rapporterer om en passagervækst på 15 procent, således at passagertallet blev øget med 630.000 til i alt 4.962.537.

Heraf udgør den internationale trafik 2.407.107 passagerer, hvilket alene svarer til en vækst på 20 procent. Det er tre gange så meget som den gennemsnitlige vækst i internationale ankomster i de græske lufthavne, der i samme periode kunne rapportere om en øgning i antallet af internationale passagerer med 6,7 procent.

Det græske flyselskab understreger, at fremgangen er imponerende set i lyset af de store udfordringer igennem de seneste uger og måneder.

“Det skal bemærkes, at igennem de seneste tre uger og siden indførelsen af kapitalkontrol, har vi konstateret et betydeligt tab i netto bookinger for både indenlandske og internationale rejser for juli måned og fremad.. Vi reagerede straks med prisnedsættelser, selvom det er midt højsæsonen. Vores effektive reaktion, omend den var dyr, kombineret med et løfte om gradvis tilbagevenden til normale forhold, har tydeligvis båret frugt,“ siger Dimitris Gerogiannis, der er administrerende direktør for Aegean Airlines.

Prisnedsættelser fastholdt passagererne
Den hurtige indsats med prisnedsættelser har betydet trafikvækst for Aegean.

“I den første halvdel af juli har vi opnået en stigning på 30 procent i vores internationale trafik til Athen, svarende til den ekstra kapacitet, som vi har investeret. Ved hjælp af prisnedsættelser har vi endda formået af få marginal vækst i den indenlandske trafik, som var endnu mere alvorligt ramt. Naturligvis vil en yderligere normalisering af forholdene være nødvendigt for at kunne opretholde den positive dynamik, som vi nu oplever,“ hedder det fra Aegean-direktøren.

I 2014 havde Aegean Airlines 10,1 mio. passagerer, hvilket var 14 procent flere end året før. I 2015 er der samlet sat 15 mio. flysæder til salg med flyvninger til 134 destinationer (34 indenrigs og 100 internationalt) til i alt 42 lande. Til Københavns Lufthavn flyver Aegean Airlines fra Athen og Kreta med fly af typen Airbus A320.

Aegean Airlines A320-fly i Københavns Lufthavn (Foto: Morten Lund Madsen)