Emirates Boeing 777-200. Foto: Emirates.

Ældre mand fastholdt otte timer på Emirates-fly

En 71-årig mand fra Nigeria hævder, at kabinepersonale bandt ham fast til et sæde og tapede hans mund til i otte timer under en flyvning fra Dubai til Chicago.

David Ukesone var på sin første flyverejse, som gik fra Nigeria via Dubai til Chicago, hvor han skulle møde sin familie, men en diskussion med flypersonalet blev efter personalets mening så fjendtlig, at man valgte at fastholde manden og binde ham til et flysæde, hvor han angiveligt sad i otte timer uden hverken vådt eller tørt.

“Han have åbenbart sat sig i det forkerte sæde og fik besked fra en stewardesse om at flytte”, siger advokat Howard Schaffner til ABC News. “Han mente ikke, det var det forkerte sæde, og der opstod en diskussion, hvor den 71-årige på et tidspunkt blev slået”.

Emirates bekræfter
Emirates Airlines bekræftede mandag, at der havde været en ’begivenhed’. “Emirates kan bekræfte, at en passager på flight EK235 fra Dubai til Chicago den 23. januar måtte fastholdes af kabinepersonalet på grund af hans urolige optræden under flyvningen. Passageren blev overdraget til myndighederne ved ankomsten til Chicago. Vi vil gerne takke de øvrige passagerer ombord for deres forståelse og især dem, der hjalp vores besætning i løbet af flyvningen”.

Ifølge Howard Schaffner fløj Davis Ukesone først fra Nigeria til Dubai uden problemer af nogen art. Efter en pause modtog Ukesone et boarding pas med sædenummer 35D på Emirates fly til Chicago. Han havde netop fået visum, så han kunne besøge sin hustru, der var emigreret fire måneder tidligere og nu boede sammen med en voksen søn og datter.

I forkert sæde
Problemet opstod, da Ukesone forlod sit sæde for at gå på toilettet bagest i maskinen. Da han kom tilbage, kom han til at sætte sig i et forkert sæde, men stadig på samme klasse. En meningsudveksling med en stewardesse forvirrede ham. Han blev bedt om at flytte, og rejste sig for at tage sin bagage i bagagerummet over sædet. Samtidig mente han stadig, at han sad i sit ’eget’ sæde og kunne ikke forstå, hvorfor han skulle flytte.

“De fortalte ham, at han var i det forkerte sæde, og lagde hånd på ham for at flytte ham, og det var herfra, det hele eskalerede”, forklarer advokaten.

“I dag står han med tydelige ar på både ankler og håndled”, fortsæætter han og forklarer, at de sandsynligvis stammer fra, at han blev bundet fast i sit sæde med reb. Han blev desuden bragt til tavshed med tape over munden og fik hverken vådt eller tørt på rejsen.

Indlagt på hospital
Ved ankomsten i Chicago blev han kørt fra flyet på en båre og indlagt på University of Chicago Medical Center, hvor han blev behandlet for sår og skrammer og indlagt i flere dage.

“Det eneste han gjorde forkert var at sætte sig i det forkerte sæde. Det skal man ikke mislandles for”, lyder det fra advokaten.

Ifølge Chicago Police Department blev passageren hentet på flyet af U.S. Customs and Border Patrol, men er ikke anmeldt for noget ulovligt. Advokaten agter at føre en retssag mod flyselskabet på Ukesones vegne.

Relaterede artikler:

United vil undgå nye “Dr. Dao-episoder”

Nye muligheder over for urolige flypassagerer

Kampagne mod urolige flypassagerer