Aer Lingus opgiver at konkurrere med Ryanair

Godt et år efter landsmændene fra Ryanairs entré trækker Aer Lingus sig fra ruten mellem København og Dublin, som fire selskaber betjener med 21 ugentlige returflyvninger.

Det irske flyselskab Aer Lingus vinker nu farvel til København, når selskabet ved udgangen af marts næste år lukker sin rute mellem Dublin og København, som selskabet flyver en gang dagligt alle ugens dage undtagen tirsdag og lørdag. Aer Lingus bruger 174-sæders Airbus A320-fly på ruten.

Hvad der får Aer Lingus til at nedlægge ruten vides ikke præcis, men forklaringen skal formentlig blandt andet findes i at landsmændene fra Ryanair i marts i år gik ind på samme rute. Det var Ryanairs første rute ud af Københavns Lufthavn. Den åbnede 18. marts med en daglig flyvning alle ugens dage.

21 ugentlige flyvninger
SAS og Norwegian flyver også på ruten. Det betyder, at der er i alt 21 ugentlige returflyvninger mellem den danske og den irske hovedstad. SAS og Ryanair har syv flyvninger, Aer Lingus har fem og Norwegian har to ugentlige flyvninger.

Hvis tingene går som de har gjort tidligere, så vender Aer Lingus tilbage om få år. De senest 10 år har Aer Lingus åbnet og lukket ruten adskillige gange.