Airbus A330-300 fra Aeroflot (Foto: Konstantin Nikiforov | GNU 1.2)

Aeroflot vender tilbage til Sri Lanka

Som et af de få europæiske flyselskaber vil Aeroflot i det kommende vintertrafikprogram betjene Bandaranaike International Airport i Colombo.

Den langvarige borgerkrig i Sri Lanka mellem de Tamilske Tigre har kostet dyrt for turismen i østaten sydøst for Indien. Konflikten tog sin begyndelse i 1983, og først i 2009 sluttede 26 års borgerkrig, da regeringen havde besejret Tigrene.

Sidenhen har Sri Lanka forsøgt at få turisterne til at vende tilbage, og antallet af internationale ankomster er sidenhen blevet tredoblet. Det går dog stadig trægt, når det handler om direkte flyruter fra Europa.

Det vil Aeroflot råde bod på i det kommende vintertrafikprogram, der træder i kraft den 28. oktober. Her vender det russiske flyselskab efter seks og et halvt års fravær tilbage til Sri Lanka. Aeroflot opgav at betjene Sri Lanka ved udgangen af marts 2012.

Aeroflot vil flyve fem gange om ugen fra Moskva-Sheremetyevo med en Airbus A330-300. Med valget af den international Sheremetyevo bliver det muligt at skabe acceptable transferforbindelser videre til og fra Skandinavien.

Flyet til Bandaranaike International Airport i Colombo afgår kl. 22.05 fra Moskva-lufthavnen, og returnerer fra Colombo kl. 17.30. Det betyder, at det er muligt at benytte 13.05-afgangen fra København, der ankommer i Sheremetyevo kl. 16.30, mens returflyvningen til København kl. 19.45 finder sted to timer og et kvarter efter Colombo-flyets ankomst.

Flere rutelukninger
SriLankan Airlines opererer i dag en direkte rute mellem Europa og Sri Lanka med daglige flyvninger fra London-Heathrow, og Aeroflot-ruten er således et godt supplement, hvis man dog ikke ønsker at benytte sig af forbindelserne via Mellemøsten med Emriates, Qatar Airways eller Etihad Airways.

British Airways er et af de europæiske selskaber, der senest har befløjet Sri Lanka og lukket ned igen. Den 31. marts 2013 vendte det britiske flyselskab tilbage til Colombo med tre ugentlige afgange opereret med Boeing 777. Ruten blev dog indstillet efter to års drift. Austrian Airlines forsøgte sig også i oktober 2015 med en sæsonrute til Colombo med Boeing 767, og den rute lukkes ved udgangen af oktober i år.

Aeroflot bliver sammen med KLM og schweiziske Edelweiss Air de eneste europæiske flyselskaber med operationer til Sri Lanka i det kommende vintertrafikprogram.

Før konflikten brød ud i 1982 var der 407.230 internationale turistankomster årligt. Dette antal var uændret eller stærkt faldende i perioden frem til 2009, hvor borgerkrigen sluttede. I 2010 var der 654.476 internationale ankomster, og det tal var i 2016 blevet tredoblet til 2.050.832. De vigtigste markeder er Indien, Kina, Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

 

Relaterede artikler:

Sri Lanka er på vej tilbage

British Airways vender tilbage til Sri Lanka

Oneworld udvider med SriLankan Airlines

EU-aftale kan åbne op for flyrute fra Skandinavien til Sri Lanka