LEVEL Airbus A330-200. (Foto: IAG)

Afgifter står i vejen for lavprisflyvninger

International Airlines Group (IAG) advarer lovgiverne i Storbritannien om, at chancen for, at IAGs nye langdistance lavprisselskab ’Level’ vil flyve fra UK er små, på grund af høje passagerafgifter.

I et brev til medlemmerne af parlamentet i Storbritannien skriver chefen for International Airlines Group, Willie Walsh, at de eksisterende passagerafgifter (APD) underminerer UK’s position som en international handelsnation når man forlader EU og reducerer mulighederne for, at lavprisselskabet Level kan flyve fra de britiske regioner.

I brevet hedder det også, at en afskaffelse af APD vil gøre det mere sandsynligt, at Level kunne starte langruter fra Birmingham, Cardiff, Edinburgh og Manchester. Imidlertid mener man ikke, at det er finansielt holdbart når Level’s priser starter på omkring £88 for en enkeltbillet, mens APD på en sådan langrute løber op i £78.

IAG fastslår, at man gerne vil udvide Level, som har startet lavprisruter fra Barcelona til USA og Sydamerika og vil starte langruter fra Paris til Caribien og Nordamerika i juli.

Dumdristigt
“Briter sætter til på grund af APD”, siger IAGs CEO Willie Walsh. “I Spanien og Frankrig kan Level tilbyde lavere priser, end det er muligt i Storbritannien, og det gælder også for andre lavprisselskaber, der flyver langdistanceruter”.

I brevet skriver IAG videre, at det er dumdristigt for en handelsnation, som har behov for at udvikle internationale forbindelser efter Brexit, at beskatte flytrafik så hårdt. Men economy-passagerer betaler £78 i APD, er det endnu dyrere for premium passagerer – £156 på for eksempel business class. Oven i købet er denne flyskap planlagt til at stige med 10 procent til £172 næste år.

“Ved at skrue APD i vejret i det seneste budget, er det klart, at den britiske finansminister ikke forstår, at Storbritannien taber til lande, som ikke har ublu flyskatte”, tilføjer Willie Walsh.

Relaterede artikler:

LEVEL skal afløse OpenSkies i Paris

Level vil stoppe Norwegian

IATA advarer om for høje lufthavnsafgifter