Aggressive østrigere giver historisk lave priser til Wien

Austrian Airlines forsøger at vinde terræn tilbage fra lavpriskonkurrenten NIKI. Det betyder at billetpriserne mellem danske lufthavne og Wien er historisk lave.

Glem alt om at rejse til London, Paris, Rom eller Prag i det kommende efterår. Det er blevet billigere end nogensinde før at rejse til Østrigs hovedstad Wien, hvor billetpriserne i begyndelsen af september måned er op imod 50 procent lavere end for blot få år siden.

Blandt de mest populære storbyer i Europa finder man London, Paris, Rom og Prag. Disse byer virker som magneter på de mange turister, der ønsker at tilbringe en weekend eller måske en hel uge i en europæisk storby. Udbuddet af flyafgange fra Skandinavien til disse storbyer er ganske betydeligt, hvilket også i de senere år har haft en gunstig indvirkning på billetpriserne.

Derimod har Østrigs hovedstad Wien haft svært ved at trænge igennem i det skandinaviske marked. Byen, der er Europas 10. største, har masser af kultur at byde på, men flybilletpriserne har ikke været særligt attraktive. Det har traditionelt været dyrt at komme til Wien fra Skandinavien.

Men i dette efterår er billedet ændret. En returbillet med Austrian Airlines fra København til Wien koster i afrejseuge 36 (fra 3. til 9. september) blot 643 kroner, alt inklusive. Det har aldrig været billigere, og er omkring 45 procent lavere end for blot tre år siden. Rejser man fra Aalborg og Aarhus med tilslutningsbillet med SAS er prisen mellem 1.300 og 1.400 kroner, hvilket også for jyderne er omkring 40 procent mindre end tilbage i 2009, hvor billetpriserne sidst skrabede bunden.

Det dokumenteres i seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Ekstremt aggressive

For få år siden fløj SAS direkte mellem København og Wien. Nu flyver Star Alliance-partneren Austrian Airlines fire gang dagligt på ruten, mens det østrigske lavprisflyselskab NIKI har tre daglige afgange mellem København og den østrigske hovedstad.

“Austrian er i øjeblikket ekstremt aggressive i det skandinaviske marked. Ikke alene er selskabet klart billigst på hovedruten mellem Wien og København, men også til destinationer som Beijing og Dubai er selskabet i øjeblikket billigst med flyskifte i Wien“ konstaterer administrerende direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk

De billige flyrejser til Wien har baggrund i en ny strategi, der skal øge belægningsprocenten på Austrians europæiske ruter. Et af midlerne er prisen, der samtidig skal give modspil til den airberlin-ejede lavpriskonkurrent NIKI, der har trængt sig ind på Wien-København ruten.