Air Alsie udvider i Sønderborg

Air Alsie udvider i Sønderborg i håb om at blive nordisk servicecenter for eksklusive Dassualt business jets.

På fredag holder Air Alsie rejsegilde på 900 kvadratmeter nye faciliteter i Sønderborg Lufthavn. De nye lokaler har kostet syv mio. kroner at opføre og skal gøre selskabet parat til at kunne vedligeholde Dassault-privatfly fra hele Nordeuropa.

”Vi har en ambition om at blive autoriseret Dassault Service Center. Det er en af grundene til, at vi investerer i Sønderborg Lufthavn. Der er ikke et sådan servicecenter noget sted i Norden, og Air Alsie har stor erfaring med jetfly fra netop Dassault,” forklarer Henning Tæstensen, finansdirektør i Air Alsie.

Air Alsie opererer og vedligeholder selv 11 Dassault-privatfly. Den kompetence har givet selskabet blod på tanden. De nærmeste servicecentre for de eksklusive business jets ligger i dag i Basel og Paris.

For at skabe bedre plads i selskabets to hangarer skal de nye faciliteter bruges til opbevaring af reservedele og interiør til de i alt 18 privatfly, som selskabet opererer.

Air Alsie selv ejer kun ét enkelt fly, som bruges til ambulanceflyvninger. De resterende 17 fly er ejet af virksomheder som LEGO, Grundfos, Danfoss og Saxo Bank med flere. Air Alsie står for at operere flyene og leje flyene ud til andre kunder.

Omkring halvdelen af flyene er stationeret i Sønderborg, men også i lufthavne som Billund, Roskilde, København, Moskva, Kuala Lumpur og White Plains i USA står Air Alsies fly klar. Det er ejerne af flyene, der afgør hvor de helst vil have dem stående.

Opslidende rejse
Ejerne og brugerne af de luksuriøse privatfly har ofte brug for at flyve til destinationer i eksempelvis Kina og Indien, hvortil en rejse med rutefly vil tage en opslidende dags tid. Ved at kunne flyve direkte fra Sønderborg, Roskilde eller lignende til en mindre lufthavn tæt på den fabrik eller samarbejdspartner man skal besøge, så kan der hurtigt være penge og tid at spare.

Air Alsies fire største fly af typen Dassault Falcon 7X kan medbringe op til 14 passagerer og flyve op til over 11.000 kilometer i ét stræk. Dog ikke i fuld lastet tilstand.

Air Alsie forventer, at de nye bygninger kan tages i brug i oktober, og det stopper formentlig ikke der, idet den nye tilbygning er designet, således at den kan have forbindelse til yderligere en hangar.