Foto: Alec Wilson / Wikimedia Commons

Air China vil åbne Nordeuropa-rute

Air China vil åbne ny rute, der rammer lige ned i optageområdet for SAS’ Asien-ruter fra CPH.

Det kinesiske flyselskab Air China planlægger meget snart at åbne en ny nordeuropæisk rute, der vil ramme lige midt ned i solar plexus for optageområdet for SAS’ ruter mellem Københavns Lufthavn og Asien.

Det er en ny rute mellem Beijing og Warszawa, som det statsejede Star Alliance-medlem har ansøgt de kinesiske luftfartsmyndigheder om lov til at åbne allerede om knap to måneder. Air China kunne godt tænke sig at betjene ruten fire gange om ugen med Airbus A330-200 fly.

Vinge mod vinge
Netop Warszawa og den polske hovedstads opland er et vigtigt marked for SAS at suge passagerer fra, når det skandinaviske flyselskab skal fylde sine fly fra Københavns Lufthavn til Beijing, Tokyo og Shanghai, samt når der skal sælges sæder på ruten fra Stockholm Arlanda til Hong Kong.

Både SAS og Air China er medlemmer af Star Alliance. Det samme er polske LOT, der selv flyver fra Warszawa til Beijing tre gange om ugen.

Air China flyver i dag til Stockholm Arlanda og overlod for år tilbage ruten mellem København og Beijing til SAS, efter at selskaberne havde fløjet vinge mod vinge i flere år.

 

 

Relaterede artikler:

Air China øger til Skandinavien

Lange udsigter for Air China-rute til København

København tabte Kina-rute til Genève

CPH vil tiltrække flere Kina-ruter