En Airbus A320 fra Alitalia. Foto: Alessandro Ambrosetti

Air France-KLM og easyJet byder samlet på Alitalia

Air France-KLM har igen forhandlet med Alitalias konkurskommission om eventuel overtagelse – denne gang sammen med easyJet.

Alitalias regeringsudnævnte konkurskommission har holdt møde med Air France-KLMs ledelse i Paris for at finde ud af, hvorvidt det fransk-hollandske flyselskab fortsat er interesseret i at overtage Alitalia – denne gang i et fælles bud med lavprisselskabet easyJet, skriver Financial Times.

Den fornyede interesse i Alitalia fra Air France-KLM kommer ti år efter det meget omtalte forsøg på at etablere en fælles flykoncern mellem de tre flyselskaber blev forhindret af politisk modstand i Italien

Et muligt fælles bud fra Air France-KLM og easyJet får konkurrence fra Lufthansa Group og det private finansieringsselskab Cerberus Capital Management, som er de mest sandsynlige købere af det gældsplagede Alitalia, der holdes i live med hjælp fra den italienske stat, skriver Travel Weekly.

Lufthansa har stillet krav
Air France-KLM har tidligere i januar afvist at have afgivet bud på Alitalia, men sagde intet om, hvorvidt man havde planer om at gøre det i fremtiden.

Lufthansa Group har stillet krav for koncernens overtagelse af Alitalia. Lufthansa vil have, at Alitalia selv skærer både i personalet og i selskabets flyflåde, før man vil forhandle en overtagelse.

Det italienske flyselskab gik konkurs sidste år, da de ansatte nægtede at godkende en aftale om reduceret personale og lavere lønninger, som Alitalias bestyrelse havde fremsat. Dengang var det mellemøstlige flyselskab Etihad storaktionær i Alitalia, men har nu trukket sig ud.

Alitalia og den italienske regering havde håbet at kunne afslutte forhandlingerne om salg ved udgangen af 2017, men de tilbud, der kom ind i årets slutning, blev ikke anset for at være tilstrækkeligt stærke til at indgå en aftale. Det fik salgskommissionen til at tage hul på endnu en runde samtaler med potentielle købere, herunder Air France-KLM, der fik adgang til Alitalias bøger efter forhandlingerne i sidste uge. Det gav også adgang til Delta Air Lines, som sidste år købte en aktiepost på 10 procent i Air France.

Relaterede artikler:

Sparekrav til Alitalia før Lufthansa vil købe

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen

Ryanair trækker sig fra Alitalia-bud