En Airbus A318 fra Air France. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Air France lancerer otte nye destinationer

I den kommende sommersæson vil Air France flyve til fire helt nye europæiske destinationer, mens selskabet også introducerer fire tidligere ruter.

Udbuddet af feriedestinationer fra Air France bliver større den kommende sommer.

Det franske flyselskab annoncerer således, at det tilføjer fire nye destinationer i det kommende sommertrafikprogram fra Paris. Der er tale om Heraklion på Kreta, Palermo på Sicilien, Olbia på Sardinien samt Split i Kroatien. Alle destinationer har ikke tidligere været på rutenetværket hos Air France.

Den 15. juli åbner ruten til Olbia, og der vil være fire ugentlige rotationer med en Embraer 190. Dagen efter åbner ruten til Split, hvor en Airbus A318/A319 vil operere tre gange om ugen. Den 17. juli introduceres ruten til Heraklion, og der vil være tre ugentlige afgange med en Airbus A319. Dagen efter åbner Palermo-ruten med fire ugentlige afgange, og denne forbindelse beflyves også med en A319.

Alle ruter afgår fra Paris Charles de Gaulle, og de ophører igen den 1. september.

Fire spændende feriedestinationer
Air France beskriver Kreta som en ø med hvidkalkede huse, smukke sand- og stenstrande og en enestående flora. I Palermo kan man gå på opdagelse i paladser, kirker og bygninger med arabisk-normansk arkitektur, og byen beskrives som ubestridt smuk.

Olbia betyder ”lykke” på græsk. Byen ligger på Sardinien, der er den næststørste ø i Middelhavet. Øen byder på både bjergrige områder og flotte kyststrækninger. I Split får man lækre sandstrande og turkisblåt vand. Byen, der er Kroatiens næststørste, er et historisk centrum med store monumenter og en spændende havn.

Mange danskere har allerede fået øjnene op for disse destinationer, og nu bliver det således også muligt at komme dertil via en mellemlanding i den franske hovedstad.

Destinationer vender tilbage
I sommeren sidste år fløj Air France fra Paris Charles de Gaulle til Cagliari (Italien), Dubrovnik (Kroatien), Ibiza (spansk ø) og Bari (Italien). Disse fire destinationer vender imidlertid tilbage i sommertrafikprogrammet for i år, hvor de ydermere beflyves hver weekend fra Paris.

Ruten til Bari åbner den 2. april, og der bliver syv ugentlige afgange med en Airbus A319/320. Den 6. april indtræder Dubrovnik med fem ugentlige afgange med førnævnte flytype.

Forbindelserne til Cagliari og Ibiza introduceres begge fra den 13. april. Det bliver Embraer 175/190 med otte ugentlige rotationer til Cagliari og Airbus A318 til den spanske ferieø syv gange om ugen. Alle fire ruter har udgangspunkt fra Paris og løber indtil den 26. oktober, oplyser Air France.

 

Relaterede artikler:

Air France-KLM runder 100 millioner passagerer

Ny topchef vil af med Air France-datterselskab

Air France vil halvere sin A380-flåde

16 nye europæiske Air France-ruter

Air France-KLM med 44 nye ruter i vintertrafikprogrammet