Air France-strejke kan påvirke Billund-rute

Piloter i tre flyselskaber, der flyver for Air France, nedlægger arbejdet i dag og seks dage frem. Det kan påvirke Air France-ruten mellem Billund og Paris.

Fra i dag og frem til den 18. juli planlægger en stor del af piloterne i tre regionale flyselskaber, som flyver for Air France’s datterselskab HOP!, at nedlægge arbejdet. Det vil ikke have nogen indvirkning på Air France’s flyvninger mellem Paris Charles de Gaulle-lufthavnen og Københavns Lufthavn.

På strejkens første dag har det heller ingen indvirkning på ruten mellem Paris og Billund, men det kan det meget vel få i de kommende dage. De to daglige returflyvninger mellem Charles de Gaulle-lufthavnen og Billund opereres nemlig af flyselskabet Régional, der er ejet af Air France-KLM og et af de tre flyselskaber, som opererer under HOP!-brandet.

Egen Airbus-flåde ikke påvirket
Air France forventer at kunne gennemføre 80 procent af sine kort- og mellemdistanceflyvninger, men det kan ændre sig efterhånden som strejken skrider frem. Piloterne i de tre flyselskaber er organiseret i flere forskellige fagforeninger og Air France ved derfor endnu ikke præcis hvor mange piloter, der kommer til at nedlægge arbejdet.

Det franske flyselskabs langdistanceflyvninger samt europæiske flyvninger med Air France’s egen Airbus-flåde vil ikke være påvirket.

De tre flyselskaber Airlinair, Brit Air og Régional opererer i alt 88 regionale turboprop- og jetfly for Air France under HOP!-brandet og beflyver omkring 50 destinationer. De er således en vigtig del af Air France’s europæiske operation. Til sammenligning har Air France selv 119 fly i Airbus A320-serien, der hovedsageligt bruges til europæiske flyvninger.

Informere dagen før
Air France opfordrer passagerer, der har billetter til flyvninger opereret under HOP!-brandet, om at holde sig orienteret om mulige ændringer og aflysninger på selskabets hjemmeside. Selskabet vil desuden bestræbe sig på at informere rejsende dagen før via sms eller email, hvis deres fly bliver aflyst.

Passagererne kan så vælge at ombooke til en flyvning efter strejken er overstået eller få en voucher, der kan bruges i op til et år.

 

 

Relaterede artikler:

Air France-strejke rammer CPH-rute hårdt

Air France starter nyt selskab

Air France-KLM: Jysk konsolidering i 2016