Fly fra Air France i lufthavnen i Rovaniemi. (Foto: Finavia | PR)

Air France vil øge til Lapland

I vintertrafikprogrammet vil Air France tilbyde flere flyvninger til Lapland, da flyselskabet både genoptager driften til en tidligere befløjet destination samt tilføjer to nye til rutekortet.

Air France har løftet sløret for en del af de destinationer, der indgår i det trafikprogram, som selskabet vil betjene i løbet af den kommende vinter, og flyselskabet har blandt andet planlagt at øge udbudet af ruter til såvel finsk som norsk Lapland.

I 2021 etablerede Air France en rute mellem Paris-Charles de Gaulle og lufthavnen ved byen Rovaniemi, som betegnes som den administrative hovedby i den del af Lapland, der befinder sig i det nordlige Finland.

Ruten har ikke været en del af årets sommertrafikprogram, men driften genoptages den 27. november med afgange onsdag, lørdag og søndag. Mellem jul og nytår justerer Air France dog frekvensen, hvilket betyder, at ruten vil blive betjent dagligt i denne periode.

Tilføjer to nye destinationer
I år påbegynder flyselskabets derudover driften på en rute mellem den franske hovedstadslufthavn og området Kittilä. Det befinder sig ligeledes i den finske del af Lapland, og området er blandt andet populært blandt vintersportsentusiaster.

Air France oplyser, at rutedriften igangsættes den 10. december, og Kittilä vil herefter blive befløjet en gang ugentligt. Det vil foregå i et Airbus A320-fly, der vil afgå om lørdagen. Samme dato iværksætter flyselskabet også driften på endnu en ny rute, som forbinder Paris-Charles de Gaulle med Tromsø International Airport.

Tromsø befinder sig i den region, der kaldes norsk Lapland, og det bliver den nordligste destination, som Air France har på rutekortet. Ruten vil blive betjent med et Airbus A319, der vil flyve frem og tilbage mellem Paris og Tromsø hver lørdag.

Vil flyve til De Små Antiller
I tillæg til Lapland-flyvningerne oplyser Air France også, at selskabet genoptager driften på en rute, der ligeledes var en del af trafikprogrammet i den seneste vinter.

Det drejer sig om flyvningerne mellem Montréal Pierre-Elliott-Trudeau-lufthavnen i Canada og den internationale lufthavn i Pointe-à-Pitre, som er den næststørste by i Guadeloupe, der er et fransk oversøisk departement, som befinder sig i øgruppen De Små Antiller i Caribien.

Ruten genoptages den 22. oktober, hvorefter den vil blive betjent med to ugentlige flyvninger, der vil blive foretaget i et Airbus A320-fly, som vil afgå tirsdag og lørdag, lyder det.


Relaterede artikler:

Air France tilbage med 90 procent af 2019-kapacitet

Lille canadisk lufthavn jubler over ny Air France-rute

Nye flyruter til det nordligste af Norden