Air Greenland: Cimber vendte ikke tilbage!

Cimber Sterling havde overfor grønlandsk presse givet udtryk for, at Air Greenland forhindrede rute til Grønland. Det afviser Air Greenland.

Cimber Sterling har overfor den norske webavis KNR udtalt, at planerne om en rute til Grønland var definitivt droppet. I en kommentarer til KNR udtalte selskabets informationschef, at det var med baggrund imanglende vilje fra Air Greenland til at samarbejde omkring det grønlandske indenrigsrutenet.

Dette afviser Air Greenland. Selskabet oplyser, at man i flere omgange har kontaktet Cimber Sterling (det tidligere Sterling Airlines)omkring en aftale om gennemcheckning af bagage fra danske provinslufthavne. Af tekniske årsager har de selskabernes IT-systemer ikke kunne snakke sammen, men Air Greenland har alligevel fået etableret en aftale med SAS om gennemcheckning baseret på nogle manuelle rutiner. Air Greenland oplyser, at man sidst havde kontakt med det tidligere Sterling Airlines om dette emne i efteråret 2008.

“I efteråret 2009 blev Air Greenland kontaktet af Cimber Sterling, der ønskede et møde om et eventuelt samarbejde om gennemcheckning til grønlandske indenrigslufthavne, men Cimber Sterling aflyste mødet og er ikke vendt tilbage siden,“ fortæller kommunikationsmedarbejder Pia C. Bang fra Air Greenland.

På den baggrund mener Air Greenland, at det er forkert, at Cimber Sterling giver selskabet skylden for, at planerne om en Grønlands-rute nu tilsynelandende er lagt i skuffen.

Læs også:

Cimber Sterling opgiver planer om Grønland-rute