Airbus A350 klar til jomfruflyvning

I morgen klokken 10 vil jomfruflyvningen med langdistanceflyet Airbus A350 finde sted fra Toulouse Blagnac Lufthavnen.

I morgen omkring kl. 10 om formiddagen forventer Airbus, at cheftestpilot Peter Chandler vil slippe bremsen, føre gashåndtagene frem og efter et tilløb lade Airbus A350XWB-flyet komme i luften for første gang.

Jomfruflyvningen med den nye flytype udgår fra Blagnac-lufthavnen i Toulouse i Sydfrankrig. Det er her Airbus har sit hovedkontor. Flyvningen forventes at vare omkring fire timer.

Peter Chandler har været testpilot hos Airbus siden 2000 og cheftestpilot siden 2011. Til højre for ham i cockpittet vil sidde Guy Magrin, der har været testpilot hos Airbus siden 2003 og som er projektpilot på Airbus A350XWB (eXtra Wide Body).

På plads i cockpittet vil også være testflyingeniør Pascal Verneau.

Inde i selve kabinen vil tre flyingeniører monitorere diverse måleudstyr. Det er først og fremmest chefen for Airbus’ testflyvningscenter, Fernando Alonso. Han vil blive assisteret af Patrick du Ché og Emanuele Costanzo. Sidstnævnte har været ledende testflyvningsingeniør på Trent XWB-motoren.

Henover Paris Airshow
CHECK-IN.dk havde som det eneste danske medie i sidste uge lejlighed til at besigtige det første eksemplar af Airbus A350-flyet, da det holdt på forpladsen foran Airbus-hangarerne i Toulouse Blagnac Lufthavnen og var ved at blive klargjort til morgendagens jomfruflyvning. Læs mere om det her.

Der har de seneste uger været spekuleret meget i om Airbus vil benytte lejligheden til at lade Airbus A350XWB’eren flyve henover den gigantiske flymesse Paris Airshow, som afvikles i Paris i hele næste uge. Flere internationale luftfartsjournalister vurderede i sidste uge over for CHECK-IN.dk, at Airbus vil være 100 procent sikker på at alt er i orden inden man gør det. Derfor vurderede de ikke, at man ville se en fly-over.

Uanset hvad, så bliver A350’erens jomfruflyvning det store samtaleemne på Paris Airshow.