(Foto: Airbus)

Airbus vil sætte 11 sæder på tværs

Airbus forventes i næste måned at præsentere en model af en Airbus A380-kabine med 11 economy-sæder på tværs mod de normale 10.

Hvis man som passager på economy class ikke synes, at man i forvejen sidder tæt nok, så er der håb forud. For ifølge Air Transport World vil Airbus i næste måned præsentere en model af en Airbus A380-kabine med 11 economy-sæder på tværs af kabinen i en 3-5-3 opstilling mod de normale 10 sæder på tværs.

Ifølge magasinet vil Airbus præsentere den nye kabine på udstillingen Aircraft Interiors Expo i Hamborg.

10 procent
Ved at sætte et ekstra sæde ind på hver række vil det være muligt at få plads til 35 – 40 passagerer mere end de omkring 400 economy-passagerer, som luftfartsselskaberne normalt finder plads til på det store dobbeltdækkerfly, der ofte har plads til et sted mellem 490 og 530 passagerer alt efter selskab.

At kunne sælge 10 procent flere economy-pladser og samlet tage 7-8 procent flere passagerer med på et fly, som alligevel flyver, kan have stor betydning for flyselskabernes indtjening. De skal dog tage højde for et minimalt højere brændstofforbrug som følge af den ekstra vægt af 35-40 ekstra stole og lige så mange passagerer samt deres bagage og ekstra catering.

Hæver gulvet
For at få plads til det 11. sæde vil Airbus foretage en række småjusteringer. Det mest omfattende vil være at hæve kabinegulvet fem centimeter, så den bredeste del af sæderne kommer på linje med den bredeste del af flykabinen.

Airbus har ofte markedsført Airbus A380’erens rummelighed og peget på, at sæderne er 19 tommer brede mod Boeing-flyenes ned til 17 tommer. Med det 11. sæde vil sædebredden ifølge Airbus blive på 18 tommer.