Kabinepersonale fra Alitalia. Foto: Alitalia

Alitalia relancerer sig selv

Nye uniformer og en storstilet global reklamekampagne er de seneste tiltag i Alitalias tre år lange arbejde med at genopfinde sig selv og blive et rentabelt selskab.

Det store italienske flyselskab Alitalia har for første gang i syv år indledt en global reklamekampagne samt udstyret personalet med nye uniformer. Tiltagene er de seneste skridt i selskabets igangværende moderniseringsprogram.

Den nye reklamekampagne viser Alitalia frem som et moderne flyselskab og dets forpligtelse til kvalitet i alle områder af sin drift. Kampagnen viser desuden den stolthed og lidenskab hos selskabets medarbejdere, som ifølge Alitalia selv er den drivende kraft bag de fremskridt flyselskabet har gjort siden sin relancering ved årsskiftet 2014/2015. Kampagnen stræber også efter at repræsentere Italien rundt omkring i verden for at fremme budskabet om en levende nation på forkant med design, stil, kunst, kultur og landskaber.

“Italien er indbegrebet af skønhed, varme, lidenskab, gæstfrihed og en livsform, der fejres verden over. Landet er en ubestridt leder indenfor stil og innovative design. Alitalia af i dag er et nationalt symbol, der er gennemsyret af de fineste kvaliteter, som dette land er så berømt for. Det er med denne ånd, at vi præsentere vores nye globale brand-kampagne, der starter med en tv-reklame, der præsenterer det bedste af Italien,” forklarer Cramer Ball, Alitalias administrerende direktør.

Kollektionen af nye uniformer er designet og skræddersyet af et team på næsten 500 mennesker i Italien med stof fremstillet i Toscana og silke fra Como. Uniformerne til de mandlige ansatte er skræddersyet i Puglia og lædertilbehør såsom handsker er lavet i Napoli. Den nye Alitalia-kollektion er inspireret af de glamourøse gyldne dage for italiensk mode i 1950’erne og 1960’erne og Italiens rige kulturarv, kultur og nationale identitet.

Uddannet i kundeservice
Reklamekampagnen og de uniformer er en del af selskabets tre-årige moderniseringsprogram, som skal genopbygge virksomheden og revitalisere dets produkter og tjenesteydelser for derigennem at gøre selskabet rentabelt igen.

Programmet blev sat i søen for halvandet år siden, da Etihad lagde mere end 500 mio. euro på bordet for 49 procent af Alitalia, der fik i alt knap 1,8 mia. euro tilført i rekapitalisering. Samtidig blev gammel gæld annulleret.

Siden da har Alitalia lanceret nye interkontinentale, europæiske og indenlandske ruter, fået nye fly med nyt interiør, indgået partnerskaber med andre flyselskaber og forbedret mulighederne for at skifte fly i Roms Fiumicino lufthavn. Endelig så har selskabet haft større fokus på kundeservice og forbedrede produkter til de flyrejsende for at øge kvaliteten. For at understøtte kundeoplevelsen, så har mere end 6.000 kabineansatte og lufthavnspersonale gennemført en ny specialiseret uddannelse i kundeservice.

Alitalia vil i år investere yderligere 400 mio euro på tværs af sin flyflåde og serviceklasser samt indenfor områderne teknologi og infrastruktur. Samtidig fortsætter Alitalia med at åbne nye ruter. Således begynder selskabet at flyve til Santiago i begyndelsen af maj med nye fly. En rute til Mexico City starter i juni og fra juli vil der være Alitalia-fly til Beijing. Alitalia har desuden forpligtet sig til at øge sit nationale ruteprogram og vokser i det sydlige italienske fastland samt på Sicilien og Sardinien. Tidsplanen for sommeren 2016 vil byde på mere end 400 ugentlige afgange mellem det sydlige og det nordlige Italien.

Styrket samarbejde med airberlin
En væsentlig faktor i Alitalias nye succes har ifølge selskabet været styrken i partnerskaberne med Etihad Airways og de øvrige deltagere i Etihad Airways Partners. Det er Etihad Airways, airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Etihad Regional opereret af Darwin Airline, Jet Airways og NIKI. Partner-programmet samler flyselskaberne og giver mulighed for at tilbyde kunderne flere valgmuligheder gennem forbedrede rutenetværk og tidsplaner samt bedre fordele for medlemmerne af selskabernes loyalitetsprogrammer.

Alitalia har desuden for nylig annonceret en styrkelse af selskabets kommercielle samarbejde med airberlin i form af en 25 procents stigning i antallet af ugentlige afgange på non-stop flyvninger fra Italien. Det vil betyde codeshare med airberlin på mere end 1.400 flyvninger om ugen på 91 ruter, herunder 56 non-stop ruter og 750 ugentlige flyvninger mellem Italien, Tyskland, Østrig og Schweiz.

 

Relaterede artikler:

Alitalia har lukket ned på Milano-rute fra CPH

Alitalia afslører nyt look

Alitalia åbner fem nye langdistanceruter

Alitalia 3.0 er i luften

Etihad Airways har reddet Alitalia