Alitalia vender tilbage til Stockholm

Alitalia planlægger at åbne Milano-sommerrute til Stockholm. Samtidig er selskabets skæbne tæt på at blive afgjort.

Italienske Alitalia åbner til maj en sæsonrute mellem Milano Linate og Stockholm Arlanda. Fra den 12. maj frem til den 1. september vil Alitalia flyve mellem de to byer hver lørdag med afgang fra Milano kl. 07.50 og returflyvning fra Arlanda kl. 20.00. Der startes op med et mix af Airbus A319 og A320-fly, indtil man fra 1. juli går over til kun at bruge Airbus A320.

Deadline nærmer sig
Annonceringen af den nye rute til Stockholm Arlanda kommer samtidig med at Alitalias videre skæbne muligvis snart bliver afklaret. Deadlinen for en særlig statsudpeget administrators udredning af fremtidsmulighederne for selskabet er nemlig ved at nærme sig. Administratoren fik i første omgang 180 dage til at gennemføre rekonstruktionen, og der var mulighed for yderligere 90 dage. Kommissæren skulle finde ud af, om hele eller dele af flyselskabet kunne afhændes til andre flyselskaber, og lige nu ser det ud til, at Lufthansa har særdeles gode kort på hånden til at kunne overtage det italienske flyselskab.

Alitalia blev sat under administration efter at flyselskabets medarbejdere nægtede at acceptere en rekapitaliseringsplan, som ville have betydet næsten 1.000 afskedigelser. Med den afvisning så bestyrelsen ingen anden udvej end at tage en ”timeout”.

 

 

Relaterede artikler:

Alitalia åbner to Afrika-ruter trods krise

Alitalia-kommissær: Alitalia kan reddes

Officielt: Lufthansa har afgivet bud på Alitalia

Alitalia taber 1,5 millioner kroner om dagen

Alitalia har lukket ned på Milano-rute fra CPH

Alitalia åbner rute fra København til Milano