3D-scanner i amerikansk lufthavn. (Foto: American Airlines)

Alle britiske lufthavne skal have 3D-scannere

Den britiske premierminister Boris Johnson pålægger alle britiske lufthavne at indføre ny 3D-teknologi til bagagescanning inden udgangen af 2022.

Den nye britiske premierminister Boris Johnson pålagde i weekenden alle britiske lufthavne at opgradere til den nyeste 3D-teknologi til scanning af bagage inden udgangen af 2022.

Teknologien afprøves i øjeblikket i London Heathrow-lufthavnen og kan i sidste ende betyde, at passagerer ikke længere er nødt til at fjerne væsker og elektrisk udstyr fra håndbagagen, når de passerer gennem sikkerhedskontrollen. Det skriver en række britiske og internationale medier.

“Ved at gøre rejser gennem britiske lufthavne lettere end nogensinde, vil dette nye udstyr hjælpe til at øge den vigtige rolle, som vores lufthavne spiller for at sikre Storbritanniens position som et globalt knudepunkt for handel, turisme og investeringer,” siger Boris Johnson ifølge Reuters.

3D-scannerne, der ligner de CT-scannere, som bruges på hospitaler, giver et klarere billede af håndbagagens indhold, som sikkerhedspersonalet kan zoome ind på og rotere under sikkerhedskontrollen.

Væskerestriktioner siden 2006
Siden november 2006 har passagerer højst måttet tage væskebeholdere på højst 100 milliliter med gennem sikkerhedskontrollen, og beholderne med væsker skal være placeret i en enkelt, gennemsigtig, genlukkelig plastikpose på cirka 20×20 centimeter.

Væskerestriktionerne blev indført, efter at britisk politi meddelte, at de havde afværget terroristers forsøg på at sprænge op til 10 fly i luften ved hjælp af eksplosiver gemt i drikkeflasker.

London Heathrow-lufthavnen har som den første britiske lufthavn afprøvet teknologien siden 2017 og vil i løbet af de kommende år bruge 50 millioner pund på at rulle teknologien ud i hele lufthavnen.

Minister: Flyselskaber kommer til at betale
Den britiske transportminister Grant Shapps siger ifølge BBC, at det nye udstyr betyder, at man som passager ikke mere behøver at adskille sine væsker og tage sin bærbare computer ud af håndbagagen.

Han tilføjer samtidig, at det bliver flyselskaberne snarere end de britiske skatteydere, der kommer til at betale for den nye teknologi i sikkerhedskontrollen.

3D-teknologien bruges allerede i en række amerikanske lufthavne – heriblandt i Atlantas Hartsfield-Jackson-lufthavn og Chicagos O’Hare.

 

Relaterede artikler:

EU-krav tvinger CPH til at bygge ny bagagefabrik

CPH afprøver ny sikkerhedskontrol

Danskere skal forbedre sikkerhedskontrol i London-lufthavn