Den rummelige kabine i ATR72-flyene fra Alsie Express.

Alsie Express fra 48 til 64 sæder på de største afgange

Alsie Express vil øge kapaciteten på ruten mellem Sønderborg og København ved at indsætte flere sæder i flyene på de mest efterspurgte afgange.

Siden Alsie Express etablerede sig på ruten mellem Sønderborg og København den 17. juni 2013 har selskabet kunnet tilbyde den absolut bedste benplads på en dansk indenrigsrute, men fremover bliver der lidt mindre plads på de mest efterspurgte afgange, så flyselskabet i stedet undgår at skulle afvise passagerer.

Ruten betjenes nemlig af to ATR72-fly, hvoraf det ene er indrettet i en 48-sæders version og det andet i en udgave med 64 sæder. Det ene fly er back-up fly og benyttes efterhånden også på en del charterflyvninger.

“Vi har fly stående med 48 og 64 sæder, og vi vil indimellem indsætte 64-sæders flyet på ruten til København. Det kræver dog lidt planlægning, hvor vi hele tiden skal kigge på det fremadrettede salg. Vi havde 64 sæder på i går (mandag, red.), og her havde vi på en enkelt afgang 63 passagerer med,” fortæller administrerende direktør Lone Koch fra Alsie Express til CHECK-IN.dk.

Det vil primært være morgen- og aftenafgange, at man vil kunne finde versionen med de 64 sæder.

Passagertallet skal øges
Det nye initiativ skyldes, at Alsie Express i det seneste regnskabsår fra 1. maj 2015 til 30. april 2016 havde en beskeden passagernedgang fra 56.000 til 55.550 passagerer. Det sikrede dog et overskud før skat på 618.000 kroner mod 590.000 kroner året før. Men selskabets ledelse havde dog forventet et lidt højere overskud, hvilket den manglende passagervækst stod i vejen for.

“Vi forventer bestemt en vækst i det indeværende regnskabsår. Vi har haft gode måneder i maj, juli, august og især i september, mens juni var noget svagere end forventet. Jeg forventer, at vi med klippekortet og tilslutningsbilletter til 399 kroner, i kombination med andre tiltag, får lagt et godt fremadrettet salg,” siger Lone Koch.

Alsie Express fik stor opmærksomhed, da selskabet i sommer fløj rundt med det tyske fodboldlandshold – Die Mannschaft – under EM-slutrunden i Frankrig. Det har været et fantastisk udstillingsvindue for det sønderjyske flyselskab.

“Vi har øget antallet af charterflyvninger gennem de seneste måneder. Vi havde opgaven for de tyske fodbodlandshold og fløj dem rundt i Frankrig. Det har givet mange forespørgsler fra den tyske fodboldliga og fra andre idrætsforeninger,” siger Alsie Express-direktøren.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express har nu seks interline-aftaler

Alsie Express holder Black Flyday

Tyske verdensmestre flyver med dansk flyselskab

Alsie Express går fra minus til plus

Business class-benplads hos Alsie Express