(Arkivfoto: Mark Harkin)

Alsie Express på ACMI-opgave i Sverige

En ATR72-500 fra Alsie Express skal i begyndelsen af juli flyve for det nye svenske flyselskab Sveaflyg på en direkte rute mellem Stockholm Arlanda og Visby.

Alsie Express sætter kurs mod Sverige om et par måneder.

Det Sønderborg-baserede flyselskab er blevet hyret ind af Sveaflyg på en kort ACMI-kontrakt til at flyve under Almedalsugen, der er den svenske pendant til Folkemødet i Danmark. Arrangementet finder sted i perioden fra den 1. til 8. juli 2018.

Alsie Express skal flyve med det ene af sine to sortmalede ATR72-500-fly, og flyet skal operere på den direkte rute mellem den svenske hovedstadslufthavn Stockholm Arlanda og Visby, der ligger på øen Gotland. Ruten tager cirka 40 minutter. Flyet har plads til 64 passagerer.

”Vi fik en henvendelse fra Sveaflyg, og vi takkede ja til opgaven. Vi vil absolut tage flere af sådanne opgaver, hvis vi får henvendelser. Det er en del af de forretningsområder, som vi arbejder med,” siger Lone Koch, administrerende direktør i Alsie Express, til CHECK-IN.dk.

”Det er et spændende område at arbejde med; at flyve for andre luftfartsselskaber. Det er nogle opgaver, som vi meget gerne vil påtage os, og som vi også fremover vil være interesseret i.”

30 flyvninger på fem dage
Opgaven er en såkaldt ACMI – aircraft, crew, maintenance, insurance (på dansk: fly, besætning, vedligehold, forsikring, red.), hvor Alsie Express stiller med fly, besætning og samtidig udfører teknisk vedligehold og sørger for forsikring. I dette tilfælde flyver Alsie Express altså for Sveaflyg, der klarer alle udgifter til eksempelvis brændstof, handling og startafgifter.

En ACMI-kontrakt fungerer i realiteten som en wet lease-kontrakt, hvor et flyselskab i en given periode opererer fly for et andet flyselskab, der mangler kapacitet.

Sveaflyg vil under Almedalsugen selv flyve med en SAAB340, der har plads til 36 passagerer. Den samlede kapacitet for de to fly bliver dermed på præcis 100 passagerer. Jimmy Nilsson fra Sveaflyg oplyser over for CHECK-IN.dk, at Alsie Express skal udføre 30 enkeltture mellem Arlanda og Visby i perioden fra den 2. til 6. juli.

Det svenske flyselskab er faktisk helt nyt, da det blev oprettet for kun et par måneder siden. Flyselskabet har base i Örebro Airport, og indtil videre har selskabet den føromtalte SAAB340. Planen er, at Sveaflyg primært skal udføre charterflyvninger – især for sportsklubber – og ACMI-flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express åbner ny indenrigsrute

Alsie Express skruer op for charterflyvninger

Alsie Express bedst på indenrigs

Alsie Express: Fire fly om tre år

Alsie Express fra 48 til 64 sæder på de største afgange