En Boeing 787-8 Dreamliner fra American Airlines. Foto: Masakatsu Ukon

American Airlines åbner ni nye europæiske ruter

Med ni nye ruter i sommertrafikprogrammet næste år fortsætter American Airlines sin ekspansion på det europæiske marked.

American Airlines er Nordamerikas største flyselskab målt på antal passagerer, og nu lancerer flyselskabet en række nye europæiske destinationer valgt ud fra kundernes efterspørgsel.

American Airlines kan således løfte sløret for hele ni nye europæiske ruter, der åbner i forbindelse med sommertrafikprogrammet i 2019. Fire af ruterne har afgangslufthavn i Philadelphia med daglige forbindelser til Edinburgh, mens Berlin-Tegel og Bologna hver får fire ugentlige afgange. Ruten til Dubrovnik får tre ugentlige afgange.

”Ved at tilbyde den eneste direkte flyvning fra Nordamerika til Bologna og Dubrovnik og ved at tilføje Berlin til vores internationale satsning, gør American Airlines det lettere at se verden,” siger Vasu Raja, der er direktør for netværks- og ruteplanlægning hos American Airlines.

“Via vores Atlantic Joint Business har vi mærket øget interesse for disse markeder fra USA, og ved at introducere de her destinationer i vores netværk kan vi tilbyde flere valgmuligheder for kunder på begge sider af Atlanterhavet.”

Boeing på de fleste ruter
Ruterne til Berlin-Tegel, Bologna og Dubrovnik betjenes fra begyndelsen af juni til slutningen af september, og der opereres med en Boeing 767 på alle afgange. Forbindelsen mellem Philadelphia og Edinburgh betjenes fra begyndelsen af april til slutningen af oktober med en Boeing 757.

American Airlines vil til juni desuden åbne ruter fra Dallas-Fort Worth til Dublin og München, og der flyves dagligt med henholdsvis en Boeing 787-9 Dreamliner og en Boeing 787-8 Dreamliner.

De tre sidste nye europæiske ruter indbefatter daglige afgange fra Charlotte til München (året rundt med Airbus A330-200), fra Chicago O’Hare til Athen (Boeing 787-8 Dreamliner) samt fra Phoenix til London Heathrow (Boeing 777-200).

American Airlines og British Airways vil dermed samlet set have over 70 daglige afgange fra London til destinationer i Nordamerika.

Succes med nye ruter
I det nuværende sommertrafikprogram introducerede Oneworld-medlemmet American Airlines ligeledes en række nye europæiske ruter. Flyselskabet åbnede ruter fra den vigtige hub i Philadelphia til Budapest, Prag og Zürich samt fra Chicago O’Hare til Venedig. Herudover en rute fra Dallas-Fort Worth til Keflavik på Island. Alle ruter lukker ved udgangen af sommertrafikprogrammet i år, men de vender tilbage til næste sommer.

De mange nye europæiske ruter, som American Airlines lancerer, gør det eksempelvis lettere for passagererne fra det tidligere Østeuropa at rejse til USA – i stedet for at skulle via de allerstørste europæiske hubs.

“Vi er i gang med at gøre verden mere tilgængelig. Og med succesen på Budapest og Prag samt de nye flyvninger, vi annoncerer i dag, fortsætter vi med at gøre verden lidt mindre for vores kunder,” siger Vasu Raja.

Lukker kinesisk rute
Det er dog ikke kun ruteåbninger, som American Airlines lancerer. Det amerikanske flyselskab melder også, at det til oktober vil suspendere ruten mellem Chicago O’Hare og Shanghai-Pudong. Ruten mellem Chicago O’Hare og Narita i Japan ændres til december fra daglige afgange til tre ugentlige rotationer.

American Airlines råder over en flåde på 955 fly, der opererer til cirka 350 destinationer i hele verden. Flyselskabet håndterede små 200 millioner passagerer i 2017, og selskabet besktæftiger omkring 123.000 mennesker.

 

Relaterede artikler:

Fire nye American Airlines-ruter til Europa

American Airlines vender tilbage til Norden

Så stor bliver American Airlines

American Airlines bliver mere amerikansk

American bliver største Dreamliner-operatør