Amerikanske rejsende vender tilbage til Europa

Trods store økonomiske udfordringer i USA forventes der stigende rejselyst blandt amerikanerne, der ikke mindst vil komme til Europa. Danmark tiltrækker især amerikanske turister på krydstogtferie og storbyferie med attraktioner, museer og gastronomi.

København kan, som andre europæiske byer, vente flere amerikanske turister til næste år. Til trods for, at USA kæmper med rekordstore underskud på statsbudgettet, svigtende beskæftigelse og et økonomisk opsving, der lader vente på sig, forventes amerikanerne nemlig i stigende grad atvende tilbage til Europa.

Den skærpede appetit på Europa blandt de amerikanske turister er konklusionen i en ny rapport udarbejdet afWorld Tourism Organization (UNWTO) og European Travel Commission (ETC) i samarbejde European Tour Operators Association (ETOA).

Rapporten, der blev præsenteret ved World Travel Market i London, har undersøgt forventningerne hos de amerikanske rejsebureauer, oganalysen peger på, at amerikanske turister i stigende grad vil vende tilbage til Europa til trods for den økonomiske afmatning i hjemlandet.

Amerikanerne kommer dog ikke automatisk til Europa, og i en tid, hvor rejseindustrien generelt fokuserer på rejsemuligheder i de såkaldt BRIK-lande (Brasilien, Rusland, Indien, Kina), må Europa ikke glemme, at USA erdetvigtigste marked.

11 millioner amerikanere i Europa

“I 2010 tiltrak Europa 11 millioner amerikanske turister, og det antal ventes at stige fremover. Det er derfor vores pligt at styrke Europas image som en spændende og dynamisk destination til trods for de økonomiske uroligheder,“ siger Petra Hedorfer, der er direktør hos European Travel Commission (ETC).

Sammenlagt brugte amerikanerne $75 milliarder på rejser til udlandet i 2010, hvilket svarer til over 400 milliarder kroner.

“Det amerikanske marked udgør en unik mulighed for Europas turisme. Det kombinerer høj velstand med meget stærke, kulturelle bånd. Disse to faktorer betyder tilsammen, at USA fortsat vil være et af de væsentligste motorer for turisme i Europa,” siger Tom Jenkins, der er direktør hos European Tour Operators Association (ETOA).

Ifølge turistorganisationen VisitDenmark er Danmark i front hvad angår væksten i amerikanske turister. Antallet af overnatninger fra USA steg i 2010 med 9,1 % og alene i juni 2011 var der hele 23,5 % flere amerikanske turister end samme måned året før.

Ifølge VisitDenmark melder turoperatørerne og agenterne om et stærkt strigende salg til Europa i 2011,hvilket også gælder Danmark, hvor amerikanerne isærefterspørger oplevelser inden for gastronomi, design, attraktioner og museer.