ANA i luften med Star Wars-fly

Japanske All Nippon Airways ANA går i luften med et Dreamliner-fly i en særlig Star Wars-udgave.

Fans af Star Wars-universet, der rummer seks film, bøger og fanfiktion-noveller, kan se frem til et særligt fly fra japanske ANA All Nippon Airways, der hylder den berømte saga.

ANA præsenterer i efteråret en særlig version af en Boeing 787-9 Dreamliner, der er malet i “R2-D2“ udgave også kendt som “Artoo Detoo“, der er en fiktiv karakter i Star Wars-universet.

Den særlige flybemaling skal markere en femårig aftale, der er indgået mellem ANA og The Walt Disney Company, der ejer rettighederne til Star Wars-produktet. Aftalen blev i sidste uge præsenteret for Star Wars-fans i Anaheim i Californien, og i begyndelsen af efteråret vil Dreamlineren med produktionsnummer MSN 34530 og registreringsnummer JA873A blive præsenteret for offentligheden.

“Selvom det er et ophøjet mål, håber vi, at ANA på samme måde som Star Wars vil blive kendt og elsket på tværs af alle grænser og generationer. RD-2D-motivet fungerer godt med ANA´s blå logo på flyets krop, og mange mennesker forbinder R2-D2 med kompetent og pålidelig service, som også er kendetegnede for ANA´s femstjernede service,“ siger Takashi Shiki, der er direktør for salg og marketing hos ANA All Nippon Airways.

Vil styrke international profil
Star Wars-projektet hos det japanske Star Alliance-flyselskab skal ses som et led i en større kampagne for at erobre de internationale markeder.

Sidste efterår tog ANA et stort skridt internationalt ved at åbne en række nye ruter fra Tokyo-lufthavnene i Haneda og Narita. Efterspørgslen i USA og Asien er stærkt stigende, hvorfor ANA ser mulighed for at styrke selskabets profil gennem innovative samarbejdsaftaler, som det er tilfældet omkring Star Wars-projektet. Star Wars har et særligt stort publikum i Japan og i hovedparten af de markeder, hvor det japanske flyselskab ønsker at ekspandere.

“Vi er glade for at være involveret i dette samarbejde med ANA, der er et af verdens førende femstjernede flyselskaber. Vi er stolte af det innovative design R2-D2, og vi ser frem til at overvære den første flyvning nogensinde med en Star Wars-karakter. Vi er overbeviste om, at Star Wars-fans over hele verden vil elske dette design,“ siger marketingdirektør Kaylenne Walters fra Lucasfilm Ltd.