Retten i Aalborg. (Foto: Christian Granhøj Skouboe)

Anklagemyndighed anker ikke dom i lufthavnssag

Efter to ugers betænkningstid bekræfter anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi, at man ikke anker frifindelsen af den første af de tiltalte i sagen om ændrede flybilletter i Aalborg Lufthavn.

I skrivende stund er det to uger siden, at der blev afsagt dom i den første sag fra et kompleks, hvor fem medarbejdere fra Aalborg Lufthavn er tiltalte og en enkelt er sigtet for at have ændret i billetter til flyvninger med Norwegian uden at inddrive betaling for ydelserne.

De er henholdsvis sigtet og tiltalt for databedrageri efter straffelovens paragraf 279a i forbindelse med deres daglige virke i den nordjyske lufthavne, og indtil videre er den første af sagerne blevet behandlet ved byretten i Aalborg.

Sagen var for retten torsdag den 2. februar, og under den timelange retssag forklarede anklageren, at det påståede bedrageri skulle være foregået således, at den tiltalte har ændret flybilletter på vegne af venner, familie eller kolleger uden beregning.

Det kunne eksempelvis være sket ved, at de har købt en low fare-billet, som den tiltalte medarbejder derefter ændrede uden beregning. Det drejede sig både om, at billetter var blevet ombooket til andre afgangstidspunkter, samt at der var blevet tilføjet tillægsydelser.

Dropper ankesag
I den konkrete sag argumenterede anklagemyndigheden for, at den tiltalte havde påført Norwegian et tab på 22.782 kroner for 27 forskellige ændringer, hvilket burde takseres med op til 40 dages betinget fængsel samt tilbagebetaling af det fulde beløb.

Forsvareren plæderede dog for, at der skulle ske en komplet frifindelse, da man ikke mente, at der var påvist et fortsæt til at begå brud på loven, men at der snarere – som tiltalte også forklarede – havde været tale om en kultur i lufthavnen. Det endte med, at retten lagde sig op ad denne vurdering.

Det betød, at den tiltalte blev frifundet, og det blev pålagt statskassen at betale for sagsomkostningerne. I de to uger, der er forløbet siden dommen, har anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi overvejet, hvorvidt man ville anke dommen.

Torsdag fortæller anklagemyndigheden dog til Check-in.dk, at man nu har truffet beslutning om, at dommen ikke ankes til behandling i landsretten.


Relaterede artikler:

Retten i Aalborg frifinder lufthavnsansat (Opd.)

Kultur i lufthavnen får skylden for billetbedrageri

Anklageskrift afslører omfang af billetbedrageri