Alle medarbejdere i Vietnams lufthavne skal coronatestes. Foto: Airports Corporation of Vietnam

Ansatte i 21 lufthavne skal COVID-19-testes

Medarbejderne i alle Vietnams lufthavne skal i de kommende dage testes for coronavirus. Massetestningen sker op til det vietnamesiske nytår.

Samtlige medarbejdere i alle 21 aktive lufthavne i Vietnam vil de kommende dage blive testet for COVID-19. Det meddeler den statslige lufthavnsoperatør Airports Corporation of Vietnam ifølge flere vietnamesiske medier.

Medarbejderne i fem lufthavne – heriblandt Tan Son Nhat-lufthavnen i Ho Chi Minh City – er allerede blevet testet, og fundet alle testede negativt, siger en repræsentant for Airports Corporation of Vietnam.

16 andre lufthavne får deres medarbejdere testet i de kommende dage af de lokale sundhedsmyndigheder. Det største antal medarbejdere skal testes i Hanois Noi Bai-lufthavn, hvor der er ansat omkring 3.200 mennesker.

Vietnamesisk nytår forude
Massetestningen af lufthavnsmedarbejdere i Vietnam sker op til det vietnamesiske nytår, som begynder om en uge. Under nytåret er der normalt meget stor rejseaktivitet, og de vietnamesiske luftfartsmyndigheder opfordrer til, at øge foranstaltningerne til at forebygge smitte med coronavirus forud for nytåret.

Enhver passager med unormale symptomer skal rapporteres til sundhedsmyndighederne, og udstyr skal hyppigt desinficeres for at forhindre forurening med virus, hedder det.

Vietnam har i alt 22 lufthavne, men Van Don-lufthavnen i den nordlige del af landet har været lukket siden 28. januar, efter at en gruppe medarbejdere blev fundet smittet med COVID-19. Lufthavnen skal efter planen åbne igen den 13. februar.

De vietnamesiske lufthavne havde i 2019 i alt 116 millioner passagerer efter en vækst på 12 procent i forhold til året før. I 2020 blev passagertallene dog kraftigt påvirket af COVID-19-pandemien. I et estimat fra slutningen af december vurderede landets luftfartsmyndigheder, at det samlede antal passagerer i 2020 ville lande på cirka 66 millioner.

Under 2.000 coronatilfælde i Vietnam
Vietnam har ifølge de officielle tal registreret 375 nye COVID-19-tilfælde siden 28. januar. I alt har 1.957 mennesker i Vietnam været smittet med coronavirus, hvoraf 1.465 er meldt raske igen. Kun 35 mennesker i Vietnam er døde med coronavirus, ifølge landets statistikker.

Over 65.000 vietnamesere er i øjeblikket sat i karantæne på hospitaler, eget hjem eller andre faciliteter for at hindre spredning af coronavirus.

 

Relaterede artikler:

Afventer mulig forlængelse af Vietnam-eventyr

Sverige vil støtte vietnamesisk luftfartssektor med milliarder

Ny international lufthavn i Vietnam