Askeskyen, A380 og Ryanair dominerede i 2010

De flere tusinde læsere, der hver dag besøger CHECK-IN.dk, fandt historierne om den islandske askesky, Lufthansa´s Airbus A380-besøg samt historier om Ryanair som de mest interessante i 2010.

Året 2010 var på alle måder et usædvanligt år for luftfarten. For første gang nogensindevar det danske luftrum lukket for flyvning i næsten 6 døgn. Årsagen var et udbrud fra den islandske vulkan ved Eyjafjallajokull, hvorfra der blev sendt enorme mængder af aske op i atmosfæren.

Askeskyen bredte sig ned over Skandinavien og Storbritannien og dækkede på et tidspunkt det meste af Europa. Således var de internationale lufthavne i Madrid og Rom på et tidspunkt de eneste sikre forbindelser til og fra Europa.

Seks ud af de tyve mest læste artikler på CHECK-IN.dk omhandlede da ogsåden islandske askesky. Derfor var det heller ikke tilfældigt, at de hidtidige besøgsrekorder på CHECK-IN.dk blev sat i dagene fra 15. til 21. april, hvor der var behov for præcise og aktuelle informationer om askeskyens udvikling.

2010 – mest læste artikler på CHECK-IN.dk.

01. Hovedparten af den europæiske flytrafik er genoptaget
02. Der flyves atter normalt i Sydeuropa
03. Ryanair har kurs mod København
04. Askeskyen lukker lufthavne i Spanien og Marokko
05. Flytrafikken i hele Danmark lukkes fra kl. 18:00
06. Kæmpeflyet i CPH den 15. september
07. SAS vil genåbne rute til Shanghai
08. Luftfartsdirektør: Børsnoterede flyselskaber er ligeglade med aktionærerne
09. SAS øger USA-kapacitet med 30 %
10. Thomas Cook Airlines: Ingen kan leve af at sælge Mallorca til 249 kr

11. Verdens største passagerfly til København?
12. Askeskyen er aftagende
13. Sminkede passagertal fra Ryanair
14. Boeing 747 på tyske indenrigsruter
15. Norwegian: Interkontinentale ruter kommer i 2011
16. Indenrigsflyselskab må lukke
17. Cimber Sterling: Mulig lukning eller frasalg af 3 forretningsenheder
18. SAS flyver fra USA til Skandinavien den 18. april
19. Norwegian henter Ryanairs Norden-chef
20. SAS – nu også med gebyrer

Kigger man ned over listen over de 20 mest læste artikler, finder man også nyheden om Lufthansa´s Airbus A380-besøg. CHECK-IN.dk var det første medie, der omtalte besøget ledsaget af en “næsten-bekræftelse“ fra Lufthansa´s koncernckommunikationschef Aage Dünhaupt. Besøget blev i øvrige en mediebegivenhed af de helt store.

Årets tredje mest populære artiklel var omtalten af Ryanair´s mulige planer for at etablere sig i Københavns Lufthavns nye Go-lavprisfinger efter at det irske lavprisflyselskab havde afleveret en omfattende slot-ansøgning. En nyhed som CHECK-IN.dk sendte i markedet i samarbejde med Jyllands-Posten. Men også i denne omgang fløj Ryanair forbi København.

Ellers blev året også domineret af lukningen af det bornholmske indenrigsflyselskab Wings of Bornholm. Selskabet havde netop indgået et kommercielt samarbejde med lavprisflyselskab Norwegian, da man opgav at videreføre ruten.

Netop Norwegian kom også på alles læber i 2010, da koncernchef Bjørn Kjos kunne løfte sløret for planerne om interkontinentale ruter til New York og Bangkok fra 2011. Indtil videre venter Bjørn Kjos på Dreamliner-flyet, mens det skal blive interessant at se, hvorvidt Norwegian-chefen har mod til at starte op i slutningen af 2011 med indlejet materiel af anden type.

Endelig blev 2010 også året, hvor SAS – i lighed med sine Star Alliance partnere – indførte bagagetillæg på de interkontinentale ruter samt året, hvor Cimber Sterling måtte igangsætte frasalg af aktiver for at styrke selskabets likviditet.

CHECK-IN.dk ser frem til i 2011 at forsyne vore læsere medaktuelle, relevanteog dybdeborende artikler om, hvad der rører sig i dansk og skandinavisk luftfart og rejseliv.

Det forpligter nemlig at være den førende internet-nyhedskanal for rejse- og luftfartsbranchen i Danmark.

Grafik: “Lukning af dansk luftrum“ blev af Naviair meddelt den 15. april kl. 10.00.