Askeskyen har nu kurs mod Danmark

De seneste prognoser fra det britiske MetOffice viser, at askeskyen har ændret kurs. Tidligere på dagen forudsagde man, at den ville ramme det vestlige Frankrig og nordlige Spanien, men nu har skyen kurs mod Storbritannien og Danmark. Askeskyen ventes at dække det nordjyske område tirsdag eftermiddag.

(OPDATERET)

Askeskyen fra den islandske vulkan Grimsvötn har nu ændret kurs.Derfor kan Danmark risikere at blive ramt i løbet af tirsdagen. Det viserden seneste prognose fra det britiske Met Office.

Tidligere på dagen forlød det ellers, at askeskyen havde kurs mod det vestlige Frankrig og det nordlige Spanien, men skyen har nu taget en drejning ind over Storbritannien med direkte kurs mod Danmark.

“Vi er i øjeblikket ved at kigge på den nye prognose. Der er nogle aske-koncentrationskort inde bag ved, som vi skal studere nærmere.Vi kommer ud med en udmelding senere i dag. Vi kan godt selv se, at prognosen kunne tyde på, at der er risiko for, at Danmark bliver berørt,“ sagde pressevagtJan Eliassen fra flyveledertjenesten Naviair mandag eftermiddag til CHECK-IN.dk.

Han understreger dog, at luftrummet i Danmark ikke vil blive berørt frem tiltirsdag morgenkl. 08.00. “Det ændrer sig hele tiden, og vi ønsker ikke at gætte ud over prognosen,“ siger Jan Eliassen.

Senesteopdatering fra britiske Met Officeer udsendtkl. 20.00 mandag aften og viser, at luftrummet Nordjylland – og dermed Aalborg Lufthavn – kan blive berørt ved 14-tiden tirsdag eftermiddag. Prognosen dækker det såkaldte Flight LevelSFC/FLV200, hvilket er gældende for en højde op til 20.000 fod (ca. 6.096 meter) over jordens overflade..