Atlantic Airways A319-fly klar til levering

Torsdag den 22. marts vil Atlantic Airways i Hamborg officielt tage levering af selskabets første Airbus A319-fly. Dermed tager det færøske luftfartsselskab hul på en ny epoke, der blandt andet indebærer direkte flyvninger fra den nordatlantiske øgruppe til Barcelona.

I Hamburg-Finkenwerder lufthavnen, dertilhører Airbus-fabrikkerne, spærrer man i disse dage øjnene op overfor en sjælden fugl, der er gået på vingerne for testflyvninger.

Den nordtyske by er stedet, hvor Airbus fly af typen A300/A310, A320-familien og A380 bliver udstyret med kabineinterior og males inden leveringen til luftfartsselskaberne.

Den særlige gæst i Hamburg-Finkelwerder er serienummer MSN5079 fra Airbus, hvilket er et splinternyt fly af typen Airbus A319 til det færøske luftfartsselskab Atlantic Airways.

Flyet bliver officielt overdraget til Atlantic Airways ved en cermoni, der finder sted torsdag den 22. marts kl. 11.00. Og et par timer senere kl. 14.45 vil flyet sætte kursen mod Vágar Lufthavn på Færøerne, hvor det er klar til at skrive historie for det færøske luftfartsselskab.

Den 28. marts – præcis på 24-års dagen for den første Atlantic Airways-flyvning fra Vágar Lufthavn til København – vil det nye fly blive taget i brug.

Ny bemaling

Samtidig med leveringen af det nye Airbus A319-fly har Atlantic Airways taget initiativ til at skabe et nyt design i flybemalingen.

Det hvide flyskrog bevares, men den underste del af skroget og flymotorer samt halerorer maleti en blå farve. På haleroret og motorerne kan man genkende flyet logo, der forestiller en sule. Herudover står der på siden af flyet Faroe Islands med det færøske nationalflag afbilledet.

Men det er ikke kundet nye Airbus-fly, der vil præsentere det nye design.Et af de eksisterende fly af typenBritish Aerospace BAe 146 AVRO-RJ100 rullede for nylig ud af malerhallen hos Air Livery i Manchester, og resten af flyflåden følger efter hen ad vejen med det nye design.

Leveringen af det nye Airbus A319 med særlige kortbaneegenskaber skaber nye muligheder for det færøske luftfartsselskab. Således etableres i sommersæsonen en direkte rute fra Vágar til Barcelona, hvilket bliver den længste distancenoget fly fra selskabethar fløjet.

I begyndelsen af december måned sidste år blev landingsbanen i Vágar Lufthavn udvidet fra hidtil 1.250 meter til 1.799 meter. Det gør det muligt at benytte det nye fly i den færøske lufthavn, der er kendt for at udfordre piloternes færdigheder til det yderste.

Foto: Aviation-Friends-Hamburg

Læs også:

Atlantic Airways åbner rute til Barcelona

Nyt Atlantic Airways A319-fly med avanceret navigation