Atlantic Airways åbner rute til Barcelona

Den kommende levering af et splinternyt Airbus A319-fly til færøske Atlantic Airways åbner nye rutemuligheder for selskabet. I sommersæsonen flyves der direkte fra Vágar til Barcelona, ligesom selskabet også vil flyve to gange ugentligt til London-Gatwick, dog med en anden flytype.

Den 28. marts 2012 bliver en stor dag for det færøske luftfartsselskab Atlantic Airways.

Denne dag er det 24 år siden, at selskabet første gang fløj mellem Vágar og København, men det er ikke denne begivenhed, der skal fejres.

Men i stedet indsættelsen af det splinternye Airbus A319-fly, som Atlantic Airways forventes at få leveret i indeværende uge. Leveringsdatoen er oprindeligt sat til den 22. februar.

Samtidig med indsættelsen af Airbus-flyet kan Atlantic Airways glæde sig over, at landingsbanen i Vágar-lufthavnenfor f¨å måneder sidener blevet udvidet fra 1.250 til 1.800 meter, hvilket har muliggjort ibrugtagningen af større og mere modernefly.

Det nye fly skal primært benyttes på ruten mellem Vágar og København, men Atlantic Airways har en lille overraskelse i ærmet.

Barcelona direkte fra Færøerne

I perioden fra 24. juni til 12. august vil Atlantic Airways tilbyde en ugentlig returflyvning mellem Vágar og Barcelona. En sommerrute der viser, hvilke nye muligheder, at et større fly kombineret med en længere landingsbane giver for øerne i Nordatlanten.

Det nye Airbus A319-fly indrettes i en all-economy version med 144 sæder og skal fra leveringen i næste uge frem til indsættelsen den 28. marts gennemføre en lang række testflyvninger.

At flyet er væsentligt mere omkostningseffektivt kommer i første omgang kunderne til gode.

“Vores kunder vil med det samme mærke en forbedring, idet vi nedsætter vort fuel surcharge med 80 kroner hver vej, foranlediget af indsættelsen af det nye fly,“ hedder det i en pressemeddelelse fra Atlantic Airways.

Flytter til London-Gatwick

Udoverden nye sommerrute fra Vágar til Barcelona flyver Atlantic Airways også sommerruter til Billund og Aalborg samt til London.

Sidstnævnte rute opereres i perioden 31. maj til 17. september med to ugentlige afgange. Tidligere har Atlantic Airways fløjet til London-Stansted Airport, men i årets sommertidtabel er der valgt Gatwick Airport, da det er lykkedes det færøske flyselskab at få attraktive slots i lufthavnen, der er den 10. største i Europa.

Det bliver dog ikke Airbus A319-flyet, der sættes ind på London-ruten, men i stedet den velkendte BAe 146 / Avro RJ85.

Atlantic Airways flyver endvidere helårsruter til København, Bergen og Reykjavik.